Οικονομία

Δώρο Χριστουγέννων Αναστολής: Πότε η πληρωμή στους δικαιούχους

Δώρο Χριστουγέννων Αναστολής: Πότε η πληρωμή στους δικαιούχους
Δώρο Χριστουγέννων Αναστολής: Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου.

Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται το δώρο των Χριστουγέννων σε όσους βρίσκονταν σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Οι μισθωτοί που είχαν τον περασμένο Δεκέμβριο του 2020 χρόνο αναστολής θα λάβουν και ένα δεύτερο τμήμα του δώρου Χριστουγέννων μέσα στον Ιανουάριο από το κράτος.

Πως υπολογίζεται το Δώρο

Πρόκειται για την αναλογία της αναστολής από 1η έως 31 Δεκεμβρίου. Η αναλογία έως και τις 30 Νοεμβρίου καταβλήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου. Εργαζόμενος που μπήκε σε αναστολή όλο τον Δεκέμβριο θα λάβει ακόμη 73 ευρώ.

Πως θα γίνει η πληρωμή

Η πληρωμή προς τους δικαιούχους – εργαζόμενους της αναλογίας του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020, που βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ολοκληρώνεται αυτοματοποιημένα από τα δεδομένα που τηρούνται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», αναφορικά με τις ημέρες αναστολής των συμβάσεων εργασίας εκάστου μισθωτού, τις ημέρες υπαγωγής στο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-Εργασία» και τα καταβαλλόμενα για τις αντίστοιχες αιτίες ποσά οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η αναλογία του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020, πιστώνεται απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό (ΙΒΑΝ) εκάστου μισθωτού.

534 δηλώσεις

Δύο εβδομάδες έχουν στη διάθεσή τους εργαζόμενοι και εργοδότες προκειμένου να δηλώσουν στην ΕΡΓΑΝΗ τις αναστολές συμβάσεων για τον Ιανουάριο 2021. Συγκεκριμένα, από την σήμερα Τρίτη, 19 Ιανουαρίου ξεκινά  η υποβολή δηλώσεων ενώ η προθεσμία ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου.

Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τον μήνα Ιανουάριο αναμένεται να πληρωθούν το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου και θα υπολογιστούν με βάση τα 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής. Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις θα υποβάλλονται ξεχωριστά από κλειστούς και πληττόμενους κλάδους, ανάλογα με την πορεία των τοπικών και του εθνικού lockdown.

Δηλώσεις για τους καλλιτέχνες

Οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ,  έως και την 10/1/2021 και  είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, υποβάλλουν  μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο, από τις 19/1/2021 έως και 31/1/2021.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι όσοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Είναι εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
  • Δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments