Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι σήμερα η υποβολή αιτήσεων

Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Μέχρι σήμερα η υποβολή αιτήσεων
Επιστρεπτέα προκαταβολή 5: Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο MyBusinessSupport λήγει σήμερα

Μέχρι σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 έχουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στο MyBusinessSupport λήγει σήμερα, αλλά με την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών,υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιανουαρίου και μέσα σε 4 ημέρες πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 200.000 επιχειρήσεις παραπάνω, από τις 479.996 που είχαν μπει πριν ανακοινωθεί η παράταση.

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής, αλλά και να προβούν σε διορθώσεις στοιχείων που υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” www.aade.gr/mybusinesssupport για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Όσοι δικαιούχοι έχουν λάβει μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από τον προηγούμενο κύκλο, αυτή θα ενσωματωθεί στον αλγόριθμο με βάση τον οποίο θα υπολογιστεί και το τελικό ύψος της ενίσχυσης που θα λάβουν μέσω του 5ου κύκλου του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μην δοθεί άλλη παράταση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ενώ επίσης ενδεχομένως να εφαρμοστούν «κόφτες». Αυτό γιατί ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον 1.000 ευρώ, από τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν δοθεί από το κονδύλι για την συγκεκριμένη διαδικασία.

Πότε οι πληρωμές

Οι πληρωμές στους δικαιούχους αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα τέλη του προσεχή μήνα, με το ελάχιστο ποσό της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.Αυτός είναι και ο λόγος που εξετάζεται να μην δοθεί εκ νέου παράταση στη διαδικασία. Εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει το τελικό ποσό που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος για την επιχείρησή του.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6

Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει ο 6ος κύκλος τις επιστρεπτέας προκαταβολής ανεξάρτητα με το άνοιγμα της αγοράς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Όπως έχει αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός στόχος είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων με κάθε τρόπο,έτσι μέσα στο Μάρτιο ανεξάρτητα από τις υγειονομικές συνθήκες που θα επικρατήσουν θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments