Οικονομία

Voucher 200: Πως θα το λάβουν φοιτητές και μαθητές

Voucher 200: Πως θα το λάβουν φοιτητές και μαθητές
Voucher 200: Η διαδικασία θα γίνει μέσω taxisnet και οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν αν είναι ή όχι δικαιούχοι του voucher.

Τέλος Ιανουαρίου ή το αργότερο αρχές Φεβρουαρίου προσδιορίζεται από τα αρμόδια στελέχη το άνοιγμα της πλατφόρμας για το voucher 200 ευρώ για την αγορά tablet ή laptop από φοιτητές και μαθητές.

Η διαδικασία θα γίνει μέσω taxisnet και οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν αν είναι ή όχι δικαιούχοι του voucher. Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει ένα ηλεκτρονικό κωδικό ο οποίος θα αντιστοιχεί σε επιταγή 200 ευρώ voucher.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται  από τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα δοθούν περίπου 112 εκατομμύρια για την υλοποίησή του για μαθητές και φοιτητές.

Η διαδικασία για τους δικαιούχους

Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι θα δικαιούνται το voucher θα πρέπει να:

  • το αποστείλουν απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμούν να αγοράσουν τον τεχνολογικό του εξοπλισμό
  • το εκτυπώσουν και να πραγματοποιήσουν την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα
  • Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή που κοστίζει παραπάνω θα συμπληρώσει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Ποσά – προϋποθέσεις

  • Οικογένεια με 2 γονείς και 1 παιδί και με ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ
  • Οικογένεια με 2 γονείς και 2 παιδιά με ετήσιο εισόδημα 12.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα 9.000€ ευρώ
  • Μονογονεϊκές οικογένειες με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα 10.500€ ευρώ

Η συμπλήρωση της αίτησης θα είναι εύκολη για όλους τους χρήστες ενώ θα υπάρχει και help desk για περισσότερες πληροφορίες. Δικαιούχοι θα είναι όλες οι οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όσες οι οικογένειες είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει επιβοηθητικά για μαθητές και φοιτητές καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και την ραγδαία αύξηση της τηλεκπαίδευσης στη χώρα είναι ένα αναγκαίο βήμα για την περαιτέρω εξέλιξή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments