Ελλάδα

Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατρός νόσησε 15 μέρες μετά το εμβόλιο

Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατρός νόσησε 15 μέρες μετά το εμβόλιο
Εμβόλιο κορωνοϊός: Γιατί έκανε γνωστή τη σχετική είδηση ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Γιατρός του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό δύο εβδομάδες μετά που εμβολιάστηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για 35χρονο που είναι ειδικευόμενος στρατιωτικός γιατρός σε κλινική του νοσοκομείο. Παρουσίασε πυρετό και βήχα και έτσι έκανε τεστ για τον ιό.

Τελικά, αποδείχθηκε την περασμένη Κυριακή ότι ήταν θετικός στην Covid-19 και από τότε βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του. Παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά δεν είναι τόσο σοβαρά, ώστε να χρειάζεται νοσηλεία.

Το περιστατικό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία μίλησε στο ethnos.gr και εξήγησε γιατί προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια, θέλοντας να εφιστήσει την προσοχή στον κόσμο ότι χρειάζεται αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και από τους εμβολιασμένους, τουλάχιστον μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Κανένας εφησυχασμός μέχρι και τη δεύτερη δόση του εμβολίου

«Ο γιατρός παρουσίασε βήχα και πυρετό και μετά τη διενέργεια τεστ εντοπίστηκε θετικός την περασμένη Κυριακή. Ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος είναι 35 ετών και ειδικευόμενος σε κλινική του ΑΧΕΠΑ, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό 15 μέρες, προτού εμφανίσει συμπτώματα. Γι’ αυτό λέμε σε όλο τον κόσμο ότι θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, αυστηρή τήρηση των μέτρων και κανέναν εφησυχασμό, τουλάχιστον μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος.

Δεν γνωρίζει κάτι για τη συγκεκριμένη περίπτωση ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ

Άγνοια για την ασθένεια του 35χρονου γιατρού δηλώνει ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, υπογραμμίζοντας ότι δεν ενημέρωσε κανένας τη διοίκηση του νοσοκομείου για το περιστατικό, αλλά ούτε και την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. «Έκανα στις 19 Ιανουαρίου τη δεύτερη δόση του εμβολίου και συνεχίζω να φοράω μάσκα παντού. Σε κάθε περίπτωση δεν χρειάζεται κανένας εφησυχασμός, ακόμα κι αν έχουμε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Έχω πει πολλές φορές ότι πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με τη μάσκα, μέχρι να εμβολιαστεί το 60% με 70% του πληθυσμού η ανοσία της αγέλης να φτάσει σε υψηλό επίπεδο», είπε στο ethnos.gr ο κ. Παντελιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments