Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Νοσοκόμα δεν πήρε σύνταξη για να δώσει τη μάχη με τον ιό και πέθανε

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Νοσοκόμα δεν πήρε σύνταξη για να δώσει τη μάχη με τον ιό και πέθανε
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Μια νοσοκόμα δεν θέλησε να βγει στη σύνταξη αν και είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια έτσι ώστε να βοηθήσει στη μάχη με τον ιό. Τελικά, κόλλησε και απεβίωσε. Συγκλονίζει ο γιος της.

Μια συγκλονιστική ιστορία έγινε γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες στη μάχη με τον κορωνοϊό. Η νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ Μπέτι Γκριρ Γκάλαχερ μπορούσε να είχε πάρει σύνταξη, αλλά εκείνη επέλεξε να παραμείνει στη θέση της για να βοηθήσει στη μάχη με τον κορωνοϊό. Δυστυχώς, κόλλησε και απεβίωσε εξαιτίας του φονικού ιού.

Η ηρωική νοσηλεύτρια βρισκόταν στις ΜΕΘ για 50 χρόνια. Είχε κάθε δικαίωμα να συνταξιοδοτηθεί όταν εμφανίστηκε ο κορωνοϊός. Αλλά, σύμφωνα με όσους την γνώριζαν και την αγαπούσαν, απλώς δεν μπορούσε να το κάνει, δεν ήταν του χαρακτήρα της.  Τα τελευταία χρόνια, η Γκάλαχερ εργαζόταν στο Ιατρικό Κέντρο Coosa Valley της Αλαμπάμα, αποτελώντας τη μέντορα πολλών νεότερων νοσοκόμων.

Ήταν γνωστή στο νοσοκομείο ως «Μις Μπέτι» ήταν η προσωπική θεραπεύτρια αλλά και η «μαμά της δουλειάς». Φρόντιζε για τους ασθενείς της με τον ίδιο τρόπο που φρόντιζε τα μέλη της οικογένειάς της και τους συναδέλφους της, τους οποίους έβλεπε επίσης ως οικογένεια.

Ήταν, σύμφωνα με τους συγγενείς της, η αγαπημένη νοσοκόμα όλων. Έτσι, όταν η πανδημία ξέσπασε τον Μάρτιο, ανήσυχοι, οι συνάδελφοί της τής ζήτησαν, για την ασφάλειά της, να μείνει σπίτι. Η ίδια, όμως, δεν το δέχτηκε.  Θεωρούσε ότι οι συνάδελφοι και η κοινότητά της τη χρειάζονταν, έτσι συνέχισε να εργάζεται μέχρι τον Δεκέμβριο, όταν ο ίδιος ο ιός την «χτύπησε».

Η Γκάλαχερ πέθανε από την Covid-19 στις 10 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν τα 79α γενέθλιά της, στο ίδιο νοσοκομείο όπου εργάστηκε τα περισσότερα χρόνια της καριέρας της. Συγκλονιστικό είναι το μήνυμα του γιου της, που, όπως έχει κάθε δικαίωμα είναι υπερήφανος για την ηρωίδα μητέρα του.

«Δεν το έκανε για να ξεχωρίσει», λέει ο γιος της Κάρσον Γκριρ Τζ. «Το έκανε γιατί αυτή ήταν – αυτός ήταν ο προορισμός της».

Οι ΗΠΑ είναι η πιο χτυπημένη χώρα του κόσμου από την πανδημία. Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο ήταν 96.122.866. Οι θάνατοι ήταν 2.052.317. Στις ΗΠΑ τα αντίστοιχα νούμερα ήταν: 24.632.292 και 408.683. Η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου δεν έχει καταφέρει να προστατέψει, όπως θα μπορούσε τους κατοίκους της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments