Οικονομία

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για τις αναστολές Ιανουαρίου και οι πληρωμές

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για τις αναστολές Ιανουαρίου και οι πληρωμές
Επίδομα 534 ευρώ: Εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο μέχρι και 31 Ιανουαρίου.

Ξεκίνησαν από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου οι δηλώσεις για τις αναστολές Ιανουαρίου στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τις αναστολές του Ιανουαρίου που αφορούν εργαζόμενους και επιχειρήσεις. Έτσι, εργοδότες και εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο μέχρι και 31 Ιανουαρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Τι ισχύει για τις δηλώσεις των επιχειρήσεων

Οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου που άνοιξαν τη Δευτέρα και μπορούν να επαναφέρουν στη δουλειά όλους ή τμήμα των εργαζομένων τους, καθώς ως πληττόμενες μπορούν να διατηρούν όσους εργαζόμενους θέλουν σε αναστολή σύμβασης, έως και το 100% αν παραμείνουν σε εθελοντική βάση κλειστές.

Όσοι εργαζόμενοι επανέλθουν στην εργασία τους δικαιούνται αποζημίωση για την περίοδο 1-17 Ιανουαρίου, δηλαδή 303 ευρώ. Για τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν σε αναστολή ολόκληρο τον Ιανουάριο θα πάρουν ολόκληρο το επίδομα των 534 ευρώ.

Πότε οι πληρωμές των δικαιούχων

Οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού αναμένεται να πληρωθούν εντός του πρώτου 15θήμερου του Φεβρουαρίου. Για κάθε ημέρα αναστολής η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι 17,8 ευρώ.

Êüóìïò Ýîù áðü ôñÜðåæá óôçí ÁèÞíá ôçí ÄåõôÝñá 29 Éïõíßïõ 2015.(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Υποβολή δηλώσεων για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια

Οι δηλώσεις υποβάλλονται ανάλογα με τα τοπικά, τα κλαδικά και το εθνικό lockdown καθώς οι επιχειρήσεις υποβάλλουν μια δήλωση για την περίοδο που είναι κλειστές με κρατική εντολή και δεύτερη δήλωση για την περίοδο που είναι ανοιχτές αλλά πληττόμενες. Δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και οι αποφάσεις για το άνοιγμα ή κλείσιμο κλάδων και επιχειρήσεων λαμβάνονται ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών, οι λίστες με τους κλειστούς και πληττόμενους ΚΑΔ διαμορφώνονται ανά εβδομάδα και προς το παρόν για την περίοδο 18 – 25 Ιανουαρίου.

Πίνακες κωδικών που επαναλειτουργούν

Περιοχές με lockdown

Επιπρόσθετα των όσων ισχύουν σε όλη την επικράτεια  σε περιοχές που έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας σύμφωνα με τις σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί προς αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 αναφορικά με την αναστολή λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων που έχουν έδρα ή υποκατάστημα για το χρονικό διάστημα 18 Ιανουαρίου 2021 έως 25 Ιανουαρίου 2021 (και για τον Δήμο Αχαρνών από 16 Ιανουαρίου 2021 έως 25 Ιανουαρίου 2021.

Σε περιοχές με καθολικό lockdown όπως π.χ. στον Δήμο Σπάρτης, την Κοινότητα Σπερχειάδας, στην Αργολίδα, την Λέσβο, τη Βοιωτία, τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Κοζάνη, την Κάλυμνο, την Ανθήλη, την Αλίαρτο ισχύουν ειδικές προβλέψεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments