Αθλητισμός

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: Δεν του πάει το Κάουνας – Τι δείχνει η στατιστική

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: Δεν του πάει το Κάουνας – Τι δείχνει η στατιστική
Ζαλγκίρις - Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν δικό τους παιχνίδι αφού δεν κατάφεραν να κρατήσουν τη διαφορά των 7 πόντων που είχαν προς το τέλος του ματς.

Ο «κακός δαίμονας» του Ολυμπιακού τείνει να είναι η Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχουν να φύγουν νικητές εδώ και 5 χρόνια από τη Λιθουανία. Ένα πολύ μεγάλο πραγματικά διάστημα, στο οποίο έχουν πετύχει σπουδαίες νίκες εκτός έδρας στην Euroleague.

Όπως θυμίζει το gazzetta.gr, στις 15 Δεκεμβρίου 2016, ο Ολυμπιακός με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στην άκρη του πάγκου και κορυφαίους σκόρερ τους Ματ Λοτζέσκι (16 πόντους, 8 ριμπάουντ) και Κώστα Παπανικολάου (16 πόντους, 5 ριμπάουντ) έφευγε νικητής από το Κάουνας, επικρατώντας της Ζαλγκίρις με σκορ 88-75.

Από τότε, όμως, οι Πειραιώτες μετρούν έξι συνεχόμενες ήττες στη Zalgirio Arena με τελευταία το αποψινό 81-79 με την «αυτοκτονία» στην τελευταία φάση, αγνοώντας τη νίκη στη Λιθουανία για 49 μήνες. Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός μετράει 10 ήττες στους τελευταίους 13 αγώνες με τη Ζαλγκίρις, είτε στο ΣΕΦ είτε στο Κάουνας.

Διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός για φάουλ στον Σλούκα

Σε δήλωσή του λίγη ώρα μετά από το ματς-θρίλερ ανάμεσα στη Ζαλγκίρις και τον Ολυμπιακό, ο αθλητικός διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ Χρήστος Μπαφές μίλησε αναφορικά μετη φάση στην οποία ο Τόμας Γουόκαπ έκλεψε την μπάλα από τον Κώστα Σλούκα.

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας φάσης του αγώνα έχει δοθεί εντολή από το τεχνικό τιμ της Ζάλγκιρις να γίνει φάουλ. Λίγο πριν ο Γουόκαπ κινηθεί προς τον Σλούκα, ακούγεται ξεκάθαρα “τώρα το φάουλ”. Το φάουλ έγινε, αλλά δεν καταλογίστηκε ποτέ δίνοντας στη Ζάλγκιρις τη νίκη. Αναμένουμε την επίσημη θέση της Ευρωλίγκας για τη φάση που έκρινε το αποτέλεσμα», είπε ο Χρήστος Μπαφές.

Το ίδιο υποστήριξε και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού. «Προηγηθήκαμε με επτά και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να χάσουμε. Αστοχήσαμε σε λέι-απ και η Ζάλγκιρις μας χτύπησε στον αιφνιδιασμό. Χάσαμε την τελευταία επίθεση, εκείνοι σκόραραν, ήταν δικά μας τα λάθη. Η Ζαλγκίρις νίκησε και της αξίζουν συγχαρητήρια», δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια ο κ. Μπαρτζώκας πρόσθεσε: «Ο πάγκος τους φώναζε για φάουλ στον Σλούκα επειδή είχαν ομαδικά να δώσουν, προσπάθησαν να κάνουν φάουλ, δεν θα κρίνω αν ήταν ή όχι. Μια απόφαση κρίνει το αποτέλεσμα. Στον πρώτο γύρο ο Γιοκουμπάιτις πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έβαλε τις βολές, απόψε είχαμε τη διαφορά και χάσαμε. Αυτό είναι το μπάσκετ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments