Αθλητισμός

Απόλλων Σμύρνης Άρης: 0-1

Απόλλων Σμύρνης Άρης: 0-1
Απόλλων Σμύρνης Άρης: Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» για μια ακόμα φορά απογοήτευσε εντός έδρας.

Ο Άρης επικράτησε επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 κερδίζοντας στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Οι «κίτρινοι» δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες αλλά χρειάστηκαν το γκολ ενός αμυντικού, του Νικόλα Ιωάννου, για να τους δώσει τους τρεις βαθμούς επί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που για μια ακόμα φορά απογοήτευσε εντός έδρας.

Ο Άρης ήταν πολύ ανώτερος στο πρώτο μέρος και αν δεν ήταν ο Νταβίνο Βέρχουλστ το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο από το 0-1 που έγραφε το ταμπλό μετά τα πρώτα 45 λεπτά. Ο Βέλγος τερματοφύλακας είπε «όχι» δύο φορές στον Μπρούνο Γκάμα (στο 11ο λεπτό με απευθείας φάουλ και στο 32ο λεπτό με τρομερό δεξί σουτ) και σε αυτές των Ντάνιελ Μαντσίνι (τετ-α-τετ στο 34ο λεπτό), Σαντέ Σίλβα (διαγώνιο σουτ στο 45ο λεπτό).

Δεν μπορούσε, όμως, ο Βέρχουλστ να κάνει κάτι στο 18ο λεπτό: Εκτέλεση κόρνερ από τον Γκάμα, πρώτη κεφαλιά του Μαντσίνι, δεύτερη του Φακούντο Μπερτόγλιο και από πολύ κοντά ο Ιωάννου έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το παρθενικό του τέρμα με τους «κίτρινους». Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» το μόνο που είχε να αντιπαρατάξει στο διάστημα αυτό, ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μαρκ Φερνάντεζ που, όμως, νικήθηκε από τα πόδια του Μάριου Σιαμπάνη.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση, τουλάχιστον όσο αφορά στον ρυθμό, με το πρώτο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν πιο ψηλά, περιόρισαν τους «κίτρινους» ωστόσο οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν είδος προς εξαφάνιση. Υποψία ευκαιρίας στο 50ο λεπτό, με το σουτ του Λούκας Σάσα να κοντράρει στα σώματα και την μπάλα να φεύγει κόρνερ, αλλά και στο 79ο λεπτό, όταν ο Βέρχουλστ πρόλαβε την ύστατη στιγμή το γύρισμα του Μαντσίνι. Η κεφαλιά του Αλμπιόλ Ντάουντα στο 85ο λεπτό πέρασε άουτ, στη μοναδική καλή ευκαιρία των γηπεδούχων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Κολ, Μπεντινέλι (69ο λεπτό Μουνιέ), Φατιόν (69ο λεπτό Κιτοκό), Κάλισιρ (28ο λεπτό Βιτλής), Φερνάντεζ (84ο λεπτό Βάρκας), Τσιλούλης, Ντάουντα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Ιωάννου (86ο λεπτό Λόπεθ), Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (73ο λεπτό Μάνος), Μπερτόγλιο (73ο λεπτό Ματέο), Σίλβα (63ο λεπτό Κάτσε), Μαντσίνι (86ο λεπτό Σάκιτς).

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα για την 18η αγωνιστική της Super League:

Σάββατο 23 Ιανουαρίου

  • 15:00 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΛ (NS2) (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 «Γεώργιος Καμάρας», Απόλλων Σμύρνης – Άρης (NS1) (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 «Απόστολος Νικολαϊδης», Παναθηναϊκός – ΟΦΗ (NS2)

Κυριακή 24 Ιανουαρίου

  • 15:00 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Ολυμπιακός (NS1)
  • 17:15 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – Λαμία (NS3)
  • 17:15 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – ΝΠΣ Βόλος (NS2)
  • 19:30 Γήπεδο Τούμπας, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (NS1)

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που θα διεξαχθεί την Κυριακή (24 Ιανουαρίου) στο γήπεδο της Τούμπας, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Super League, ενώ ο Ολυμπιακός φιλοξενείται την ίδια ημέρα από τον Ατρόμητο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments