Ελλάδα

Πτήσεις εσωτερικού lockdown: Συνεχίζονται οι περιορισμοί – Δείτε τις 11 εξαιρέσεις

Πτήσεις εσωτερικού lockdown: Συνεχίζονται οι περιορισμοί – Δείτε τις 11 εξαιρέσεις
Πτήσεις εσωτερικού lockdown: Η NOTAM προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού.

Οι περιορισμοί στις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού συνεχίζονται μέχρι τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου και επιτρέπονται μόνο οι ουσιώδεις πτήσεις, για λόγους προστασίας επιβατών και πολιτών από τον κορωνοϊό.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την παράταση, έως 1 Φεβρουαρίου του 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, της αεροπορικής οδηγίας (Covid-19 NOTAM) που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια – domestic flights, commercial and general/business aviation).

Η NOTAM προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς – επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Από τη NOTAM εξαιρούνται οι ακόλουθες πτήσεις:

  • Πτήσεις υποστήριξης του Ελληνικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (Hellenic national healthcare system flights).
  • Κρατικές πτήσεις (state flights).
  • Πτήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights).
  • Οι πτήσεις ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights).
  • Πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights).
  • Οι στρατιωτικές πτήσεις (military flights).
  • Πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo flights).
  • Οι πτήσεις πυροσβεστικών αεροσκαφών (fire fighting flights).
  • Οι πτήσεις της Frontex (frontex flights).
  • Τεχνικές πτήσεις ανεφοδιασμού χωρίς αποβίβαση επιβατών (technical landing where passengers do not disembark).
  • Οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμα του (ferry flights).

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η Αττική και το Βόρειο Αιγαίο δεν θα περιλαμβάνονται από αύριο Κυριακή 24 Φεβρουαρίου του 2021 στον κατάλογο με τις «περιοχές κινδύνου» του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, για τις οποίες ισχύει η προειδοποίηση για αποφυγή «μη αναγκαίων, τουριστικών ταξιδιών».

Σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση των ταξιδιωτικών επισημάνσεων που αφορούν την Ελλάδα, οι δύο περιοχές δεν ανήκουν πλέον στις «περιοχές κινδύνου», στις οποίες ωστόσο εξακολουθούν να περιλαμβάνονται η Θεσσαλία, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Κεντρική Μακεδονία και η Δυτική Μακεδονία, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού υπερβαίνουν τα 50 ανά 100.000 κατοίκους σε μια εβδομάδα.

Παράλληλα, δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, ανά πεδίο δραστηριότητας, στο σύνολο της Επικράτειας. Τα μέτρα αυτά ισχύουν για το διάστημα από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6.00 έως και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6.00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments