Κόσμος

Βέλγιο κορωνοϊός: Stop στα μη «αναγκαία ταξίδια» λόγω του μεταλλαγμένου ιού

Βέλγιο κορωνοϊός: Stop στα μη «αναγκαία ταξίδια» λόγω του μεταλλαγμένου ιού
Βέλγιο κορωνοϊός: Η χώρα παίρνει έκτακτα μέτρα αφού ο φόβος για τις μεταλλάξεις του ιού μεγαλώνει παγκοσμίως.

Νέα έκτακτα μέτρα σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που έχουν παρουσιαστεί παίρνει το Βέλγιο. Από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου, η χώρα απαγόρευσε όλα τα «μη αναγκαία» ταξίδια από και προς το έδαφός του.

Η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση αφού ανησυχεί για την υψηλή μεταδοτικότητα της βρετανικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού.

«Θα χτίσουμε έναν τοίχο γύρω από το Βέλγιο, μπορούμε να πηγαίνουμε σε άλλες χώρες, αλλά μόνο για ουσιαστικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλεξάντερ Ντε Κρο. Ο Βέγλος πρωθυπουργός έκανε αυτήν την ανακοίνωση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των τοπικών συμβουλίων, με θέμα την πανδημία του κορωνοϊού.

«Ο κίνδυνος δεν εξαφανίστηκε»

«Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες», γύρω στα 2.000 κρούσματα ημερησίως, όμως «ο κίνδυνος δεν εξαφανίστηκε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Ο Ντε Κρο είπε ότι η ανησυχία προκαλείται κυρίως από τις «πολύ πιο μεταδοτικές» παραλλαγές του κορωνοϊού που κυκλοφορούν στην Ευρώπη. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο «να κατασκευάσουμε οχυρώσεις, αμυντικές γραμμές».

Τα μέτρα της βελγικής κυβέρνησης

Από τη Δευτέρα, οι ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική (τρεις ζώνες όπου έχουν εμφανιστεί διαφορετικές παραλλαγές του SARS-CoV-2), θα μπαίνουν σε 10ημερη καραντίνα μετά την άφιξή τους στο Βέλγιο. Θα υποβάλλονται επίσης υποχρεωτικά σε τεστ, την πρώτη και την έβδομη ημέρα.

Για όλους τους άλλους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, θα είναι υποχρεωτικό να έχουν δύο αρνητικά τεστ: το ένα θα γίνεται στη χώρα από την οποία αναχωρούν και το άλλο κατά την άφιξή τους στο Βέλγιο.

Από την Τετάρτη και μέχρι την 1η Μαρτίου οι Βέλγοι δεν θα μπορούν να βγουν από τα σύνορα της χώρας τους παρά μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους (ιατρικούς ή επαγγελματικούς). Απαγορεύονται τα ταξίδια αναψυχής και θα γίνονται έλεγχοι στα σύνορα. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο, σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός Έλιο Ντι Ρούπο, ο νυν πρόεδρος της Βαλλονίας.

Τα μέτρα δεν θα ισχύουν για όσους εργάζονται στο Βέλγιο αλλά κατοικούν σε γειτονικές χώρες και το αντίστροφο. Το Βέλγιο, μια χώρα 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά μέχρι τώρα περισσότερους από 20.000 νεκρούς από την νόσο Covid-19.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments