Πολιτική

Λοβέρδος ΚΙΝΑΛ: Θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος

Λοβέρδος ΚΙΝΑΛ: Θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος
Λοβέρδος ΚΙΝΑΛ: Το ανακοίνωσε ο ίδιος σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Όταν και όποτε τεθεί θέμα ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι υποψήφιος. Την είδηση έκανε σήμερα γνωστή ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση στην εκπομπή ΕΠΤΑ, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, υποστήριξε ότι «μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης». Επίσης, απάντησε και στην κριτική που του έχει ασκηθεί σχετικά με τη «δεξιά πτέρυγα του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», σημειώνοντας ότι «κανένας δεν με έχει κοιτάξει στα μάτια να μου το πει αυτό».

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι ο στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής, καθώς είναι χαμηλά, κάτι που μπορεί να εκλειφθεί ως και μία κριτική προς τη Φώφη Γεννηματά.

«Το κόμμα μου το δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει, να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του. 8% στις εκλογές του 2019, αγκιστρωμένοι στο 6-7% στις δημοσκοπήσεις. Όταν είσαι στο 6% ο άλλος θέλει να σε καταπιει. Θέλει να τον βοηθήσεις να σε καταπιεί», είπε ο. Λοβέρδος σχετικά με τις προοπτικές συμμετοχής του ΚΙΝΑΛ σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.

Επίσης, για άλλη μια φορά τόνισε ότι «για το Κίνημα Αλλαγής η ΝΔ είναι ιδεολογικός αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της Φώφης Γεννηματά. Θυμίζουμε ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρόσφατα καθαίρεσε τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση: «Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης».

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά, όπως είναι φυσικό, έφερε μεγάλη εσωτερική συζήτηση στο ΚΙΝΑΛ, ενώ μετά την ανακοίνωση του κ. Λοβέρδου σίγουρα αυτή πρόκειται να συνεχιστεί.

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Λοβέρδος ήρθε έντονα στο προσκήνιο μετά και την κυκλοφορία του βιβλίου του, στο οποίο περιγράφει ότι είχε σκεφτεί να χτυπήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση Novartis.

Βέβαια, όπως ο ίδιος δήλωσε στο pagenews.gr και στην εκπομπή «Opinion Leader» με τον Δημήτρη Τάκη, αυτές οι σκέψεις γρήγορα έφυγαν από το μυαλό του, ενώ και οι συνεργάτες του είχαν αντιδράσει με έκπληξη και φωνές όταν τους τις είχε αναφέρει.

«Συζήτησα πολύ με τον εαυτό μου αυτόν τον καιρό, δίχως να καταφεύγω σε έναν ψυχολόγο, ας πούμε», είχε πει. «Εκλογίκευα τις αντιδράσεις μου και είπα στον εαυτό μου δεν θα μισήσεις γιατί το μίσος είναι ένα συναίσθημα των μικρών ανθρώπων. Μόνο σε κακό βγάζει το μίσος. Έφτασε το μυαλό μου στην εκδίκηση και την πήρα πίσω και αυτή τη σκέψη», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments