Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ο κ. Σταϊκούρας προσδιόρισε το χρόνο που θα καταβληθούν τα χρηματικά ποσά για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταίκούρας σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV 100 αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα καταβολής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ο κ. Σταϊκούρας προσδιόρισε το χρόνο που θα καταβληθούν τα χρηματικά ποσά για την επιστρεπτέα προκαταβολή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί και η ΚΥΑ που αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή. Προσδοκούμε η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ να ανοίξει τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και να αρχίσουν οι πληρωμές από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και μετά».

Επιδότηση πάγιων δαπανών

Σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά, θα δύναται να χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της επιδότησης παγίων δαπανών, στο πλαίσιο της στήριξης για τις μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων. Θα αφορά επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν, που εμφάνισαν μείωση τζίρου, κατά την περίοδο της πανδημίας αλλά και είχαν και ζημία, κατά την προηγούμενη περίοδο, καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες δαπάνες που έχουν δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Λιγότερα λουκέτα το 2020

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας στο TV100 επιβεβαίωσε τα στοιχεία του ΓΕΜΗ που αναφέρουν ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων που έκλεισαν το 2020 είναι αισθητά μικρότερος σε σχέση με το 2019, επισημαίνοντας ότι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στα μέτρα στήριξης της οικονομίας. «Πρόβλεψη της ελληνικής πολιτείας ωστόσο, δεν είναι μόνο η διατήρηση των επιχειρήσεων, αλλά και η διατήρηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων», είπε ο υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκή μελέτη που δείχνει πως η Ελλάδα είναι η τρίτη καλύτερη χώρα στο ποσοστό κάλυψης των απωλειών εισοδήματος στον ιδιωτικό τομέα.

Κρατικές ενισχύσεις

Η κυβέρνηση προχωράει εντατικά την τεχνική προετοιμασία του νέου μέτρου, από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα, η κυβέρνηση συμμετέχει με προτάσεις στις διαπραγματεύσεις, για την επικαιροποίηση, τη βελτίωση και την επέκταση του προσωρινού πλαισίου των κρατικών ενισχύσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είναι σε εξέλιξη. Οι διαπραγματεύσεις έχουν αντικείμενο υψηλότερα ανώτατα όρια χρηματοδότησης και νέα καλύτερα δεδομένα για τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments