Οικονομία

Συντάξεις: Ώρα πληρωμών – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για κάθε ταμείο

Συντάξεις: Ώρα πληρωμών – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για κάθε ταμείο
Συντάξεις: Από αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, με το ξεκίνημα δηλαδή της νέας εβδομάδας οι συνταξιούχοι θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2021.Από αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, με το ξεκίνημα δηλαδή της νέας εβδομάδας οι συνταξιούχοι θα δουν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Σημειώστε ότι κύριες και επικουρικές συντάξεις, μετά την απόφαση του υπουργείου Εργασίας και  την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, καταβάλλονται ταυτόχρονα στους δικαιούχους.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2021 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ: Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Τρίτη 26 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Τετάρτη 27 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών, των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ.
  • Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Πέμπτη 28 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ.

«Έρχεται» project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις

Την τοποθέτηση ειδικού project manager για τη διεκπεραίωση των εκκρεμών συντάξεων σε συνεργασία με το e-ΕΦΚΑ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι: «το θέμα των εκκρεμών συντάξεων είναι ίσως για μένα η νέα ΔΕΗ σε αυτό το Υπουργείο», ενώ προανήγγειλε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί project manager που θα ασχοληθεί, σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, αποκλειστικά με αυτό το θέμα.

Μέχρι σήμερα οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες συντάξεις ξεπερνούν τις 170.000, ενώ υπάρχουν 122.000 εκκρεμότητες που αφορούν την έκδοση επικουρικών συντάξεων και 60.000 αιτήσεις για εφάπαξ παροχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments