Ελλάδα

Κακοκαιρία Αγρίνιο: «Πνίγηκε» η πόλη – Σοβαρά προβλήματα και σε χωριά

Κακοκαιρία Αγρίνιο: «Πνίγηκε» η πόλη – Σοβαρά προβλήματα και σε χωριά
Κακοκαιρία Αγρίνιο: Η Πυροσβεστική επενέβη για να απεγκλωβίσει ανθρώπους από το Ειδικό-Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία αντιμετωπίζει το Αγρίνιο και τα γύρω χωριά. Η Πυροσβεστική επενέβη για να απεγκλωβίσει ανθρώπους από το Ειδικό-Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Το ρέμα από το οποίο προκλήθηκαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή του προαναφερόμενου σχολείου:

Ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου θα ζητήσει να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρει το τοπικό σάιτ agriniopress.gr. Η εθνική οδός Αγρινίου – Εμπεσού σε πολλά σημεία του είναι πλημμυρισμένη, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Η κυκλοφορία στα Διαμαντέικα και στη Νεάπολη έχει διακοπεί, με οχήματα να έχουν εγκλωβιστεί λόγω των μεγάλων όγκων νερού.

Κλειστός ο δρόμος και στο ύψος του πρώην δημαρχείου Νεάπολης:

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Νίκος Νικολόπουλος, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο πολλά υδατορέματα στους Δήμους Αγρινίου, Ξηρόμερου, Ακτίου- Βόνιτσας και Μεσολογγίου, ενώ στην περιοχή της Ναυπακτίας έχουν σημειωθεί πολλές καταπτώσεις.

Πάντως, όπως επισημαίνει, όλα τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, καθώς και μισθωμένα μηχανήματα, εργάζονται συνεχώς, ώστε να αποτρέψουν πιθανές υπερχειλίσεις των υδατορεμάτων.

Η Καμαρούλα Αγρινίου δεν έμεινε ανέγγιχτη από τη σφοδρή βροχόπτωση. Στο χωριό προκλήθηκαν προβλήματα σε κατοικίες καθώς πλημμύρισαν υπόγεια, ενώ από τα νερά της Ερμίτσας παρασύρθηκε και ένα από τα γεφυράκια που οδηγούν στον Άγιο Νικόλαο.

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία καταγράφονται και στο χωριό Καινούργιο, περίπου 30 λεπτά έξω από το Αγρίνιο.

«Βρέχει ακατάπαυστα από χθες το βράδυ και μέχρι πριν από λίγη ώρα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, πλημμύρες και ζημιές. Για καλή μας τύχη μέχρι ώρας αντιμετωπίζουμε πολλά από το θέματα που έχουν προκύψει, καθώς μαζί με την περιφέρεια το καλοκαίρι είχαμε κάνει εξαιρετική δουλειά σε καθαρισμούς και τα σχετικά.

Ζημιές παρουσιάζονται στο γενικό σύνολο του οδικού δικτύου, στα ορεινά και πεδινά του νομού εξαιτίας του απίστευτου όγκου νερού. Τόσο νερό δεν πρέπει να έχουμε ξαναδεί. Αναγκαστήκαμε να κλείσουμε την Εθνική Οδό στο ύψος της Στεμνίτσας εξαιτίας του νερού. Έχουμε μιλήσει με τον περιφερειάρχη και ετοιμάζουμε το αίτημα ώστε να κηρυχθεί ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη. Ευτυχώς που ήμασταν θωρακισμένοι», δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Αντιπεριφερειάρχης Αγρινίου: Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος νερού που πολλά ρέματα έχουν υπερχειλίσει

«Σήμερα εδώ στην αντιπεριφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας επικρατούν από τις πρώτες πρωινές ώρες ακραία καιρικά φαινόμενα. Ο πρωτοφανής όγκος νερού και η ραγδαιότητα της βροχής προκάλεσαν ανέβασμα της στάθμης του νερού σε πολλά υδατορέματα και παρότι τα περισσότερα έχουν πρόσφατα καθαριστεί, ορισμένα βρίσκονται στα όρια της υπερχείλησης. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στο Δήμο Ναυπακτίας, Αγρινίου και Ξηρομέρου.

Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος του νερού που κάποια έχουν υπερχειλίσει. Κατά τόπους πρέπει να έχουν γίνει κάποιες ζημιές, δεν έχω ακόμα πλήρη αναφορά αλλά ευτυχώς δεν έχουν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές», υποστήριξε από την πλευρά της στο protothema.gr η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments