Διεθνή

Μίκαελ Σουμάχερ: Το τελευταίο τρίμηνο του 2021 η ταινία για τον θρυλικό οδηγό

Μίκαελ Σουμάχερ: Το τελευταίο τρίμηνο του 2021 η ταινία για τον θρυλικό οδηγό
Μίκαελ Σουμάχερ: Στο τέλος της χρονιάς θα κυκλοφορήσει η ταινία - ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό πιλότο της Formula 1.

To τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες, η ταινία-ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στη ζωή του Μίκαελ Σουμάχερ. Το έργο για τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, έπρεπε να ήταν διαθέσιμο πριν από αρκετούς μήνες, αλλά καθυστέρησε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Η παραγωγός Βανέσα Νόκερ, όπως αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza, επιβεβαίωσε τη νέα ημερομηνία κυκλοφορίας.

Η ταινία θα έχει επίσης συνεντεύξεις με εκείνους που τον γνώριζαν στενά έτσι ώστε να περιγράφουν τα χαρακτηριστικά του σε ανθρώπινο επίπεδο. Η ιστορική εκπρόσωπός του Σαμπίνε Κεμ, η οποία τώρα ακολουθεί στενά τον γιο του Μικ, που ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στη F1, είπε σχετικά: «Αυτή η ταινία στοχεύει στην αναδρομή της ασύγκριτης καριέρας του Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά και να δείξει τις διάφορες πτυχές του ως άνθρωπο και όχι μόνο ως πιλότο. Ένας στοργικός πατέρας, ένας μηχανικός με φυσική προδιάθεση για την τεχνική, άνθρωπος-ομάδα και προφανώς επίσης ένας ριψοκίνδυνος πιλότος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία δεν θα γίνει καμία αναφορά στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του έχει αποφασίσει να τον κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και οι πληροφορίες αναφορικά με την πορεία της αποκατάστασης του είναι ελάχιστες. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα δούμε τον Σουμάχερ, όπως είναι σήμερα, στη συγκεκριμένη κυκλοφορία.

Ο τραυματισμός που άλλαξε τη ζωή του

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις. Το ατύχημα πάντως έγινε σε σημείο που βρίσκεται εκτός της πίστας που έκανε σκι. Η βοήθεια που του παρασχέθηκε ήταν άμεση. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ (στις 11:53 τοπική ώρα) και ενώ ο Σουμάχερ είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Το νοσοκομείο στο Μουτιέ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το συμβάν και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη γειτονική Γκρενόμπλ (στις 12:45 τοπική ώρα).

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα τραύματα που έφερε ο Σουμάχερ ήταν πιο σοβαρά απ’ ότι αρχικά έδειχναν. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα. Ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Μελέτη του βίντεο και φωτογραφικού υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Σουμάχερ από τις γαλλικές αρχές δείχνουν πως ο Σουμάχερ δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που χτύπησε. Ερευνάται αν ο Σουμάχερ μείωνε την ταχύτητά του πριν το ατύχημα, πιθανώς επειδή δεν αισθανόταν καλά.

Στις 16 Ιουνίου του 2014, η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα, ενώ μεταφέρθηκε και από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύονταν για 6 μήνες, σε άγνωστο μέρος, ώστε να ξεκινήσει την αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments