Ελλάδα

Κρούσματα κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων σήμερα – Αγωνία για την Αττική

Κρούσματα κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων σήμερα – Αγωνία για την Αττική
Κρούσματα κορωνοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι προχωρούν σήμερα σε έκτακτη σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ενώ και ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την Αττική.

Σε έκτακτη σύσκεψη θα προχωρήσουν σήμερα Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας αφού η άνοδος των κρουσμάτων τις δύο τελευταίες μέρες έχει χτυπήσει το «καμπανάκι» του κινδύνου.

«Η Αττική αυτή την στιγμή “φλερτάρει” στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει να ληφθούν άμεσα μέτρα», τόνισε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη χθες βράδυ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας. Αυτό σημαίνει ότι σε κίνδυνο μπαίνει το άνοιγμα των Λυκείων και των Γυμνασίων που έχει ανακοινωθεί για την 1η Φεβρουαρίου, ενώ και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανέφερε στη χθεσινή ενημέρωση ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για το Λεκανοπέδιο.

Ο κ. Κικίλιας είπε: «Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 858 νέα κρούσματα covid, 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 154.083, εκ των οποίων το 52,1% αφορά άνδρες.

Έχουμε σήμερα (σ.σ. χθες) 274 άτομα τα οποία νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη. Το 86,9% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι συμπολίτες μας, συνάνθρωποί μας ηλικιωμένοι, 70 ετών και άνω. 1.090 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Και τέλος, δυστυχώς έχουμε 32 νέους θανάτους από τη νόσο Covid φτάνοντας τις 5.724 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε και μετά από τη συζήτηση που έκανα με τον κύριο Τσιόδρα, ο 7ημερος κυλιόμενος μέσος όρος μέχρι χθες (σ.σ. προχθές) ήταν 547 κρούσματα την ημέρα. Η μέση ηλικία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων τα 48 χρόνια.

Έχουμε μια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, τα κρούσματα παρουσιάζονται ειδικά στην ηλικιακή εβδομάδα 75 και άνω, κάτι που όπως αντιλαμβανόμαστε είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας τα ενεργά κρούσματα σήμερα (σ.σ. χθες) στη χώρα είναι 5.324. Τα 2.374 στην Αττική που μας προβληματίζει και τα 951 στην κεντρική Μακεδονία.

Περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες μέρες ανά 100.000 κατοίκους πληθυσμό, εμφανίζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θήρας, Μυκόνου, Βοιωτίας, Ροδόπης, Δυτικής Αττικής και Λακωνίας. Επίσης ιδιαίτερα μας προβληματίζουν λόγω των νέων κρουσμάτων, αλλά και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν, οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, κυρίως ο Βόρειος, ο Ανατολικός και ο Κεντρικός Τομέας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα νοσοκομεία μας, σήμερα νοσηλεύονται 1.445 συμπολίτες μας, οι 274 διασωληνωμένοι. Και στις απλές κλίνες και στις κλίνες ΜΕΘ, η μείωση κάθε εβδομάδα είναι μικρή. Ο αριθμός των εισαγωγών παραμένει υψηλός, σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε 112 ασθενείς και η κάλυψη των ΜΕΘ παραμένει σχετικά υψηλή, 48% των κλινών ΜΕΘ-Covid στην επικράτεια, 63% στην Αττική, 50% στη Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments