Οικονομία

Συντάξεις: Η προσωρινή σύνταξη γίνεται Εθνική – Δηλώσεις Χατζηδάκη

Συντάξεις: Η προσωρινή σύνταξη γίνεται Εθνική – Δηλώσεις Χατζηδάκη
Συντάξεις: «Ένεση» ρευστότητας σε δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους που αναμένουν τη σύνταξή του δίνει ο Κωστής Χατζηδάκης.
Συντάξεις: «Ένεση» ρευστότητας σε δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους που αναμένουν τη σύνταξή του δίνει ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ένεση» ρευστότητας σε δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους που αναμένουν τη σύνταξή του δίνει ο Κωστής Χατζηδάκης. Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, ο νέος υπουργός Εργασίας, γνωστοποίησε ότι το πρώτο μέτρο που θα παρθεί είναι «για τους ανθρώπους που έχουν υποβάλλει αίτημα για σύνταξη και πληρούν την προϋπόθεση να είναι πάνω από 62 ετών, θα τους δοθεί μια προσωρινή σύνταξη, αντίστοιχη του ποσού της εθνικής σύνταξης, ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας. Αυτό σημαίνει ότι στα 20 χρόνια είναι 384 ευρώ. Αν ο ΕΦΚΑ θα οφείλει 10 μήνες θα δοθούν 3.840 ευρώ αναδρομικά. Κάθε επόμενο μήνα θα καταβάλλεται έναντι το ποσό αυτό. Δεν λύνεται το πρόβλημα αλλά είναι μια ανακούφιση.»

Απονομή συντάξεων

Σχετικά με την ταχύτητα στην απονομή των συντάξεων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι έχει καταβληθεί μια μεγάλη προσπάθεια από την προηγούμενη ηγεσία και από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ. Το 2020 αυξήθηκε ο ρυθμός χορήγησης των συντάξεων κατά 31% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. «Προχωρεί το σύστημα ΑΤΛΑΣ. Προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του e-ΕΦΚΑ.» Ο Υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι υπάρχει πια μια Ομάδα Έργου με Project Manager, που θα προτείνει και θα επεξεργαστεί όλα τα μέτρα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.

Πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στην «επόμενη μέρα» μετά τη λήξη της πανδημίας. Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για τη ρήτρα μη απόλυσης που ήδη υπάρχει, για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και για το πρόγραμμα 100.000 θέσεων εργασίας. Συνολική δαπάνη γι’ αυτά τα προγράμματα είναι 3,5 δισ. ευρώ.

«Το θέμα δεν είναι οι αριθμοί. Το θέμα είναι ότι οι πάντες αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έδρασε αμέσως. Γι’ αυτό και η ανεργία περιορίστηκε στα επίπεδα του 16%. Είμαστε σε ένα άγνωστο πεδίο. Συνεργαζόμαστε με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης. Είμαστε σε εγρήγορση για την εποχή μετά την αποσωλήνωση της οικονομίας, ώστε να προχωρήσουμε χωρίς προβλήματα στο μέγιστο βαθμό. Εμείς, από το υπουργείο Εργασίας πρέπει να δώσουμε έμφαση στα προγράμματα που έχουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Ειδικά τα προγράμματα κατάρτισης, πώς θα γίνουν καλύτερα και αποτελεσματικότερα και πώς θα δώσουμε έμφαση στα προγράμματα για ψηφιακή κατάρτιση.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments