Ελλάδα

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Αλαλούμ για τη Δευτέρα – Πότε θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Αλαλούμ για τη Δευτέρα – Πότε θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Αγωνία για το πώς θα γίνουν τα μαθήματα στις «κόκκινες περιοχές».

Αναστάτωση υπάρχει αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων το οποίο είχε ανακοινωθεί και ορισθεί για τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου του 2021, με τις επίσημες αποφάσεις να ανακοινώνονται από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Από την άλλη, από το πρωί με δηλώσεις τους μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, επιστήμονες, αλλά και μέλη της κυβέρνησης έδωσαν μια… γεύση για τα μέτρα που έρχονται όσο αφορά στα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Πιο συγκεκριμένα, για τα σχολεία και το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Νίκος Σύψας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως προκρίνεται το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου, παρότι στο παρελθόν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια εκτός από τις «κόκκινες περιοχές», όπου και εκεί θα συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση στα Λύκεια. Μάλιστα, σύμφωνα με το ipaidia, στα πιθανά νέα μέτρα για το «αττικό πακέτο» εξετάζονται:

  • η αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων (και σίγουρα των Λυκείων) που ήταν προγραμματισμένο να εκκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.
  • η απαγόρευση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο ή από Τομέα σε Τομέα, πχ από τον Νότιο προς τον Δυτικό κτλ.
  • η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας, με εξαίρεση τη μετάβαση στην εργασία.
  • η αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • και η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ) ή εναλλακτικά η λειτουργία του λιανεμπορίου μέσω click away, δηλαδή μέσω της παραλαβής εμπορευμάτων στην είσοδο του καταστήματος.

Πάντως, το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των Λυκείων σε όλη τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα, και σε ένα τόσο επιβαρυμένο επιδημιολογικά περιβάλλον, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις. «Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες με τα νούμερα που βλέπω να ανοίξουν Γυμνάσια – Λύκεια τουλάχιστον Αττική αλλά αν η Αττική μπει στο κόκκινο δεν θα ανοίξουν, όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας», σημείωσε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments