Κόσμος

Μόσιαλος για εμβόλιο Novavax: «Αποτελεσματικό στις παραλλαγές του ιού»

Μόσιαλος για εμβόλιο Novavax: «Αποτελεσματικό στις παραλλαγές του ιού»
Μόσιαλος για εμβόλιο Novavax: Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν αφορούν κλινικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική.

Θετικά είναι τα νέα από το εμβόλιο της Novavax, σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο. Ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας του LSE αναφέρθηκε στην είδηση της εταιρίας η οποία ανακοίνωσε πως το σκεύασμά της είναι αποτελεσματικό κατά 89% και λειτουργεί μάλιστα με θετικό τρόπο στις παραλλαγές του ιού.

‘Οπως σημείωσε, » η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας δήλωσε ότι η κλινική δοκιμή της σε συνεργασία με την ειδική ομάδα εμβολίων της Bρετανικής κυβέρνησης έδειξε αποτελεσματικότητα 95,6% έναντι του αρχικού στελέχους και 85,6% έναντι της νέας παραλλαγής B.1.1.7″.

Η ανάρτηση του κ. Μόσιαλου:

«Το εμβόλιο Covid-19 της Novavax είναι περίπου 89% αποτελεσματικό και λειτουργεί αποτελεσματικά και ενάντια στις νέες παραλλαγές του ιού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από κλινικές δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας δήλωσε ότι η κλινική δοκιμή της σε συνεργασία με την ειδική ομάδα εμβολίων της Bρετανικής κυβέρνησης έδειξε αποτελεσματικότητα 95,6% έναντι του αρχικού στελέχους και 85,6% έναντι της νέας παραλλαγής B.1.1.7.

Σε μια ξεχωριστή μελέτη φάσης 2B στη Νότια Αφρική, η Novavax διαπίστωσε ότι το εμβόλιο ήταν κατά 60% αποτελεσματικό στους συμμετέχοντες χωρίς HIV. Όμως όσοι νόσησαν μετά τον εμβολιασμό δεν είχαν σοβαρά συμπτώματα. Το εμβόλιο δεν λειτούργησε καλά στους συμμετέχοντες που ήταν θετικοί στον ιό του HIV. Η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου στη Νότια Αφρική καταγράφηκε ως 49%.»

«Το εμβόλιο της Novavax είναι 89,3% αποτελεσματικό στις κλινικές δοκιμές»

Η φαρμακευτική Novavax, θυμίζουμε ότι ανακοίνωσε χτες πως το εμβόλιο που παρασκεύασε για τη νόσο Covid-19 ήταν 89% αποτελεσματικό στην αποτροπή μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, μετά τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης κλινικών δοκιμών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 15.000 άνθρωποι. «Το NVX-CoV2373 έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση αυτής της παγκόσμιας κρίσης στον τομέα της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Novavax, Στάλνεϊ Ερκ.

Οι κλινικές δοκιμές έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και έδειξαν επίσης ότι το εμβόλιο είναι σχεδόν στα ίδια ποσοστά αποτελεσματικό στην προστασία από την πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού, που εντοπίστηκε πρώτα στην Βρετανία, σύμφωνα με μια προκαταρκτική ανάλυση. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, χαιρέτισε με tweet τα θετικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για το εν λόγω εμβόλιο.

Ωστόσο, τα θετικά νέα αντισταθμίστηκαν από την κοινή ανακοίνωση ότι το εμβόλιο είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής του ιού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, την οποία οι επιστήμονες θεωρούν πιο μεταδοτική.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments