Διεθνή

Πούτιν: Δεν θα έρθει Ελλάδα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Πούτιν: Δεν θα έρθει Ελλάδα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Πούτιν: Πρόσκληση για τους εορτασμούς της Επανάστασης έχουν επίσης λάβει ο Εμανουέλ Μακρόν και ο ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Δεν θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να δώσει το “παρών” στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου ο Βλαντιμίρ Πόυτιν, όπως ξεκαθάρισε σήμερα το Κρεμλίνο. “Ο Ρώσος Πρόεδρος δεν σχεδιάζει να επισκεφθεί την Αθήνα παρά την πρόσκληση να παρευρεθεί στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όχι» απάντησε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφος αν ο Πούτιν σχεδιάζει να επισκεφθεί την  ελληνική πρωτεύουσα.

Νωρίτερα, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο Πούτιν, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρίγκιπας Κάρολος είχαν λάβει προσκλήσεις να παρευρεθούν στην παρέλαση ως εκπρόσωποι των τριών χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, στο περιθώριο συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων έκανε ειδική αναφορά και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, υπογραμμίζοντας ότι «φέτος γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Είναι μία χρονιά που προσφέρεται για έναν λαμπρό εορτασμό. Λογικό και επόμενο είναι το κορυφαίο γεγονός αυτής της χρονιάς να είναι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου».

«Η κυβέρνηση», είπε, «θέλει να οργανώσει μία λαμπρή παρέλαση, όπως αρμόζει στην περίσταση, με ξένους ηγέτες προσκεκλημένους τουλάχιστον αυτούς που εκπροσωπούν τις χώρες που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας, στην ευτυχή κατάληξη του αγώνα του 1821. Η Ρωσία, η Αγγλία, η Γαλλία και όχι μόνο. Έχουν προσκληθεί αυτοί οι ηγέτες και αναμένουμε τις απαντήσεις τους. Στη διοργάνωση αυτού του γεγονότος αναπόφευκτα εμπλέκονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αφού η παρέλαση είναι στρατιωτική. Υπήρχαν διάφορες ιδέες στο τραπέζι αλλά όπως καταλαβαίνετε η κατάσταση είναι σχετικά ρευστή λόγω κορονοϊού. Προκρίθηκε, τελικά, αυτή η παρέλαση να γίνει στο Σύνταγμα. Στόχος είναι να γίνει μία λαμπρή στρατιωτική παρέλαση όπως αρμόζει στην περίσταση».

Μιλώντας για την προσέλευση του κόσμου, διευκρίνισε ότι στόχος είναι να προσέλθει κοινό αλλά λόγω της πανδημίας δεν μπορούμε από τώρα να γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνθήκες. «Εμείς θα το θέλαμε. Ελπίζω να το επιτρέψουν οι συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments