Αθλητισμός

ΠΑΟΚ Παναιτωλικός: 5-0

ΠΑΟΚ Παναιτωλικός: 5-0
ΠΑΟΚ Παναιτωλικός: Εύκολη νίκη για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα σήμερα Κυριακή 31 Ιανουαρίου τον Παναιτωλικό με 5-0 έχοντας ως αφετηρία της νίκης του, τα  δύο «αυστριακά» γκολ των Μουργκ και Σβαμπ, που «ξεκλείδωσαν» την άμυνα των φιλοξενούμενων κι έδωσαν την κατάλληλη ψυχολογία στην ομάδα για να βρεθεί και πάλι στις νίκες.

Με ελάχιστο νεύρο και ποιότητα ξεκίνησε και συνεχίστηκε το παιχνίδι της Τούμπας, στο οποίο η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 25ο λεπτό για τους γηπεδούχους, όταν ο Σφιντέρσκι σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ο Κνετ αρχικά, και στην επιστροφή της ο Αουγκούστο να στείλει ψηλά την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ με αρκετές αλλαγές στην σύνθεση του άργησε να πάρει μπρος και με προβλέψιμο ποδόσφαιρο επιχείρησε να κερδίσει χώρους, χωρίς όμως επιτυχία.

Στο 39ο λεπτό, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε διάστημα επιθετικής δράσης οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Από ασίστ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς, ο Μουργκ έκανε ωραία κίνηση με ελιγμό και σουτ, στέλνοντας την μπάλα στην γωνία του Κνετ για να γράψει έτσι το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος. Σε αυτό το πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Αγρινίου πήρε πρωτοβουλίες με τους Αριγίμπι και Ντίας αλλά δεν έγινε ποτέ επικίνδυνη για την εστία του Ζίφκοβιτς.

Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε να ξεκουράσει βασικούς παίκτες σαν τους Ουάρντα, Ελ Καντουρί, και Βιεϊρίνια, αν και αυτό θα μπορούσε να το κάνει την προσεχή Τετάρτη, στη χωρίς επικινδυνότητα αναμέτρηση της Τετάρτης με τη Λάρισα, στο «Αλκαζάρ» για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου όπου η πρόκριση της ομάδας του μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Στην επανάληψη με την προσθήκη του Ελ Καντουρί, ο ΠΑΟΚ έγινε επιθετικότερος. έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων και έκανε το παιχνίδι κάτι σαν προπόνηση. Στο 51ο λεπτό απλοποίησε την υπόθεση του αγώνα με δεύτερο γκολ που σημείωσε με ωραία κεφαλιά ο έτερος Αυστριακός της ομάδας Στέφαν Σβαμπ, σε επίσης ωραία σέντρα του Ροντρίγκο. Στο 56ο λεπτό ο Χρήστος Τζόλης πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και «κλείδωσε» τη νίκη (3-0) μετά από τη δεύτερη ασίστ του Ροντρίγκο στον αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ απελευθερώθηκε πλήρως και στο 61ο λεπτό ο Κάρολ Σφιντέρσκι ξαναγύρισε στα γκολ μετά από ασίστ του Ελ Καντουρί  και ωραίο τελείωμα με πλασέ που ακολούθησε ατομική προσπάθεια. Ο Πολωνός που έδειξε τα θετικά του στοιχεία ήταν ο σκόρερ του πέμπτου γκολ στο 90ο λεπτό όταν από προσπάθεια του Ελ Καντουρί, αυτός χωρίς χρονοτριβή αν και πεσμένος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ, ολοκληρώνοντας την άνετη επιβολή της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων είχαν ως εξής:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Περέιρα, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Αουγκούστο (46ο λεπτό Ελ Καντουρί), Σβαμπ (78ο λεπτό Τσιγγάρας), Μουργκ (78ο λεπτό Νινούα), Α. Ζίβκοβιτς (66ο λεπτό Λάμπρου), Τζόλης (66ο λεπτό Ουάρντα) και Σφιντέρσκι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Τσότσαλιτς, Μαλής, Τζανακάκης, Ταχάρ (64ο λεπτό Λιάβας – 77ο λεπτό Ντάλσιο)), Αρσούρα (64ο λεπτό Μάζουρεκ), Τσιγγάρας, Αριγίμπι, Μπαρμπόσα (66ο λεπτό Μανθάτης), Ντίας (66ο λεπτό Βέργος).

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα για την τρέχουσα αγωνιστική της Super League:

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

  • 15:00 Λάρισα – Βόλος (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 Αστέρας Τρίπολης – Άρης (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 Παναθηναϊκός – Λαμία (ολοκληρώθηκε)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

  • 15:00 ΟΦΗ – ΑΕΚ (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (ολοκληρώθηκε)
  • 17:15 ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος (ολοκληρώθηκε)
  • 19:30 Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός
svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments