Ελλάδα

Σαρηγιάννης: «Ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα»

Σαρηγιάννης: «Ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα»
Σαρηγιάννης: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα προβλέπει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής.

Για 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα περί τα μέσα Μαρτίου έκανε σήμερα λόγο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Την ίδια στιγμή, το σύστημα υγείας θα πιέζεται σημαντικά λόγω του πλήθους ασθενών.

«Λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και πρότεινε αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα. «Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν», εκτίμησε ο καθηγητής αναφορικά με το ζήτημα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, την περασμένη Κυριακή σήμανε συναγερμός καθώς στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε και κρούσμα της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης.

«Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου», είπε στη συνέχεια ο κ. Σαρηγιάννης και τόνισε ότι το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι «κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά». «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα», υπογράμμισε ο ίδιος και αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες.

Τέλος,είπε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

Στα 534 τα νέα κρούσματα:

Θυμίζουμε ότι χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 543 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 157.495, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.968 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49.417 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

  • 248 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
  • 182 (73.4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 1.121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.829 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.427 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments