Ελλάδα

Ενδοοικογενειακή βία Αγρίνιο: Πατέρας «έσπασε» στο ξύλο την κόρη του – Την έστειλε στο νοσοκομείο

Ενδοοικογενειακή βία Αγρίνιο: Πατέρας «έσπασε» στο ξύλο την κόρη του – Την έστειλε στο νοσοκομείο
Ενδοοικογενειακή βία Αγρίνιο: Ο δράστης συνελήφθη.

Ένα άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης όταν πατέρας χτύπησε την κόρη του με αποτέλεσμα να την στείλει στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία έχει συλλάβει τον δράστη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης κατηγορείται για απειλή, εξύβριση και πρόκληση σωματικής βλάβης αφού φέρεται να έδειρε τη νεαρή κόρη του, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο άνδρας συνελήφθη στις 02:30 τα ξημερώματα και μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια.

Εκεί, όμως, σχηματίστηκε δικογραφία και κατά της κόρης καθώς τη μήνυσε ο πατέρας της για εξύβριση και πρόκληση σωματικής βλάβης (φέρεται και ίδια να χτύπησε τον πατέρα της στο κεφάλι). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κρατούνται και οι δύο και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Να σημειώσουμε ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την κακοποίηση παιδιών μέσα στο 2020. Αυξήθηκαν κατά 40,9% οι ανώνυμες και επώνυμες αναφορές σε θέματα κακοποίησης, αλλά αυτά τα στοιχεία είναι μόνο ενδεικτικά. «Δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, καθότι», σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, «δεν υπάρχει εθνικός οργανισμός που να καταγράφει, για παράδειγμα τη σεξουαλική κακοποίηση. Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ένα κέντρο αναφοράς για τέτοια περιστατικά, γιατί το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι καταγγέλλεται. Το μαθαίνει κανείς όταν “σκάσει η βόμβα”, όμως το θέμα προϋπάρχει και καλύπτεται», συμπλήρωσε.

Ένας από τους λόγους που η κακοποίηση παιδιών μένει μυστικό, οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί μια κατάσταση «που μένει στο σπίτι», περιέγραψε ο κ. Γιαννόπουλος. Και αυτό, γιατί στη συντριπτική πλειονότητα των αναφορών, θύτες είναι είτε η μητέρα, είτε ο πατέρας, είτε και οι δυο, σπάνια καταγγέλλεται άτομο άγνωστο στα παιδιά. Ή μπορεί να είναι κάποιος δάσκαλος, ομαδάρχης κλπ, δηλαδή άνθρωπος σε θέση ευθύνης και εμπιστοσύνης προς το παιδί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments