Διεθνή

Jeff Bezos: Αποχωρεί από την Amazon

Jeff Bezos: Αποχωρεί από την Amazon
Jeff Bezos: O ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα παραχωρήσει τη θέση του CEO στον Andy Jassy.

Σαν βόμβα έσκασε η ανακοίνωση της Amazon.com Inc. που θέλει τον ιδρυτής της και διευθύνοντα σύμβουλο, Jeff Bezos να αναλαμβάνει σύντομα καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου, παραχωρώντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Andy Jassy, ο οποίος είναι επικεφαλής των δραστηριοτήτων cloud computing του αμερικανικού κολοσσού.

Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν το γ΄ τρίμηνο του 2021, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Amazon.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση για τις διοικητικές αλλαγές στην εταιρεία ήρθε την ώρα που ο αμερικανικός κολοσσός κατέγραψε πωλήσεις-ρεκόρ για το δ’ τρίμηνο, καθώς η πανδημία συνέχισε να τροφοδοτεί την ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών αγορών από τους κλεισμένους στα σπίτια τους καταναλωτές. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ανήλθαν σε 125,5 δισ. δολ. το δ’ τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη σε 7,2 δισ. δολ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Amazon ξεπέρασε το επίπεδο των 100 δισ. δολ. σε τριμηνιαία έσοδα.

Η έκρηξη των ηλεκτρονικών αγορών εν μέσω της πανδημίας έχει οδηγήσει τις πωλήσεις της εταιρείας σε νούμερα-ρεκόρ φέτος, καθώς ο κλάδος του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει αναπτυχθεί κατά περίπου 50% το τελευταίο έτος, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές. Περίπου το 40% των ηλεκτρονικών αγορών στις ΗΠΑ πραγματοποιείται μέσω της Amazon, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer.

Για το 2020 οι πωλήσεις της Amazon αυξήθηκαν 37% σε ετήσια βάση στα 380,06 δισ. δολ. Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι περιμένει οι πωλήσεις της το τρέχον τρίμηνο να διαμορφωθούν μεταξύ 100 δισ. και 106 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών της Wall Street για περίπου 95,8 δισ. δολ.

O Jeff Bezos είναι Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής και επιστήμονας της πληροφορικής.

Είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου. Η εταιρεία ξεκίνησε ως διαδικτυακή εταιρεία εμπορίας βιβλίων και επεκτάθηκε σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Τα υπόλοιπα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα του Bezos, περιλαμβάνουν την αεροδιαστημική και τις εφημερίδες. Είναι ο ιδρυτής και κατασκευστής της εταιρείας “Blue Origin”, (ιδρύθηκε το 2000), η οποία πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στο διάστημα που ξεκίνησαν το 2015 και κάνοντας σχέδια για διαστημικές πτήσεις ανθρώπων, τα οποία ξεκίνησαν το 2015. Το 2013 ο Bezos αγόρασε την εφημερίδα “The Washington Post”. Η εταιρεία “Bezos Expeditions” διαχειρίζεται έναν σημαντικό αριθμό άλλων επιχειρηματικών επενδύσεων.

Κατά το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών στις 27 Ιουλίου 2017, ξεπέρασε για λίγο τον Μπιλ Γκέιτς και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με εκτιμώμενη περιουσία λίγo πάνω από 90 δισ. δολάρια. Αργότερα την ίδια ημέρα έχασε τον τίτλο, καθώς τα έσοδα της Amazon μειώθηκαν και έμεινε στην δεύτερη θέση με λίγο κάτω από τα 90 δισ. δολάρια. Σήμερα η περιουσία του ξεπερνάει τα 138 δισ. δολάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments