Αθλητισμός

Απόλλων – ΑΕΚ: 2-1

Απόλλων – ΑΕΚ: 2-1
Απόλλων - ΑΕΚ: Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» πήρε τη νίκη, αλλά όχι και την πρόκριση.

Την ήττα γνώρισε η ΑΕΚ από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη με 2-1, αλλά χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Η Ένωση αντιμετώπισε το αποψινό παιχνίδι με μεγάλη χαλαρότητα και προβλημάτισε με την απόδοσή της, ενώ ο Μανόλο Χιμένεθ είδε τον Εβγέν Σάκχοφ να αποχωρεί με τραυματισμό και να θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολος για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής 7/2 με τον Άρη.

Ο Απόλλωνας προηγήθηκε με τον Ντάουντα μετά από λάθος του Χνιντ στο 16′, αλλά η ΑΕΚ δεν αγχώθηκε καθώς ισοφάρισε στο 20′ με τον ολιβέιρα έπειτα από γκάφα του γκολκίπερ Γιαννακόπουλου. Ο Απόλλωνας έκανε το 2-1 με φοβερό γκολ του Λαγού, ενώ η Ένωση δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο φινάλε του ματς.

Ο Νασίμ Χνιντ δεν αξιοποίησε την ευκαιρία που του έδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ, κάνοντας πολύ κακό ματς, ενώ ο Όλεγκ Νταντσένκο ξεκίνησε βασικός στο ντεμπούτο του, αλλά δεν φάνηκε και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

Όσο για τον Απόλλωνα, κέρδισε τις εντυπώσεις με τη νίκη και τη συνολική εμφάνισή του. Οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου προβλήματισαν την Ένωση και αξίζουν τα εύσημα για τη μαχητικότητά τους.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Φοβερό ξεκίνημα είχε το ματς, με τρία γκολ σε 27 λεπτά. Ο Απόλλων είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 7′, με τον Μουνιέ να πιάνει κεφαλιά από σέντρα του Χουχούμη και τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 14′, όταν ένα εξαιρετικό σουτ του Αλμπάνη πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης, ανοίγοντας το σκορ στο 16′. Ο Χνιντ έκανε λάθος και ο Μπεντινέλι έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ. Στην προσπάθειά του να σουτάρει κοντραρίστηκε με τον Ραντόνια και η μπάλα έφτασε στον Ντάουντα, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με σουτ από κοντά για το 1-0.

Ωστόσο, οι ελπίδες του Απόλλωνα «ψαλιδίστηκαν» σχεδόν αμέσως εξαιτίας ενός γκολ… δώρου του Γιαννακόπουλου στον Ολιβέιρα. Ο Έλληνας γκολκίπερ δεν κατάφερε να μπλοκάρει μια εύκολη σέντρα του Λόπες, αφού η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του και “στρώθηκε” στον Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να σκοράρει με σουτ στην κίνηση, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 20′.

Η εξέλιξη του πρώτου έγινε ακόμα πιο… τρελή στο 27′. Ο Λαγός έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από «στρώσιμο» του Ντάουντα και με «κεραυνό» εκτός περιοχής νίκησε τον Αθανσιάδη, δίνοντας στον Απόλλωνα προβάδισμα με 2-1. Ο Τάνκοβιτς δεν κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου για την ΑΕΚ στο 37′ μετά από εξαιρετικό κοντρόλ και σουτ στη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα έφυγε λίγο άουτ και ο Απόλλωνας πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 2-1 και ψάχνοντας δύο ακόμα γκολ για να πετύχει μια επική ανατροπή και να πάρει την πρόκριση.

Η μέτρια εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ανάγκασε τον Μανόλο Χιμένεθ να ρίξει στο ματς τους Γκαρσία και Σιμάνσκι, αντί των Νταντσένκο και Τάνκοβιτς. Οι δυο τους έδωσαν επιθετική πνοή στην Ένωση, δημιουργώντας δύο ευκαιρίες για γκολ. Στο 53′ ο Σιμάνσκι πέρασε εξαιρετική μπαλιά για τον Σάκχοφ, ο οποίος κοντρόλαρε και σούταρε άουτ, ενώ στο 55′ ο Γκαρσία επιχείρησε εξαιρετική σέντρα-σουτ, με τον Σάκχοφ να αστοχεί με κεφαλιά.

Ο Απόλλωνας απάντησε και λίγο έλειψε να βρει αυτός το γκολ. Στο 58′ ο Σάκχοφ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ με προβολή προ του Ιωαννίδη στη μικρή περιοχή. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η άμυνα της ΑΕΚ υστέρησε, αφήνοντας την μπάλα να περάσει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Μπρούσιτς βρέθηκε μόνος του αλλά δεν πρόλαβε να «σπρώξει» την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά μετά το 60′. Ο Απόλλωνας φάνηκε να μένει από δυνάμεις και δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην πίεση για ένα ακόμη γκολ. Ούτε η ΑΕΚ «φόρτσαρε» ιδιαίτερα, κάνοντας περισσότερο διαχείριση των δυνάμεων της ενόψει Άρη (Κυριακή 7/2), παρά αναζητώντας την αποφυγή της ήττας.

Μετά από 23 «άγονα» λεπτά, ο Λόπες είχε μια καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ με δυνατό σουτ που απέκρουσε ο Γιαννακόπουλος. Στο 90′ ο Τσαμπούρη έβαλε σωτήρια κόντρα μετά από σουτ του Ολιβέιρα στη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 91′ ο Γιαννακόπουλος νίκησε τον Σιμάνσκι με τα πόδια μετά από κοντινό πλασέ στην κίνηση από δημιουργία του Μαχαίρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Γιαννακόπουλος, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ (46’ Μπρούσιτς), Βιτλής (63’ Φερνάντεθ), Κιτοκό, Λαγός (81’ Ρόδης), Μουνιέ, Μπεντινέλι (69’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Ντάουντα (46’ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Λόπες, Σιμόες, Σάκχοφ (63’ λ.τ. Γαλανόπουλος), Νταντσένκο (46’ Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46’ Σιμάνσκι), Αλμπάνης (84’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (90’+2’ Ανσαριφάρντ)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments