Αθλητισμός

Γιαννίκης ΑΕΚ: Αυτός ο προπονητής αρέσει στον Δημήτρη Μελισσανίδη

Γιαννίκης ΑΕΚ: Αυτός ο προπονητής αρέσει στον Δημήτρη Μελισσανίδη
Γιαννίκης ΑΕΚ: Ναι μεν η Ένωση έχει στον πάγκο της τον Μανόλο Χιμένεθ, αλλά ένας ελπιδοφόρος προπονητής έχει «κλέψει» την καρδιά του ισχυρού άνδρα της ομάδας.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε ορισμένα παιχνίδια του φέτος όχι μόνο έχει πάρει αποτέλεσμα, όπως συνέβη με τον Ατρόμητο χθες στο Περιστέρι, αλλά έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει στρωτό και οργανωμένο ποδόσφαιρο. Φυσικά, αυτό πιστώνεται σε τεράστιο βαθμό στον Αργύρη Γιαννίκη, για τον οποίο ακούγονται πολύ καλά λόγια από πολλές πλευρές.

Ένας από τους θαυμαστές του είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης. Στο θέμα αναφέρεται η Live Sport. Η καθημερινή αθλητική εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: «Βλέποντας τον χθεσινό ΠΑΣ Γιάννινα να νικάει εκτός έδρας τον Ατρόμητο και να τον βγάζει έξω από το Κύπελλο, σίγουρα ο Μελισσανίδης θα ανανέωσε το ενδιαφέρον του για τον κόουτς της ομάδας, τον Αργύρη Γιαννίκη. Τον είχε υπόψη του προτού φέρει πίσω τον Χιμένεθ και εκτίμησή του εδραιώθηκε στο εκτός έδρας 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ. Καλή λύση θα ήταν και για τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου, μόλις ξεμπλέξει με τον Μπόλονι…».

Να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο του Χιμένεθ λήγει το 2022, ενώ αυτό του Λάζλο Μπόλονι τελειώνει επίσης την ίδια χρονιά. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα θα δείξουν αν θα κρατήσουν τη θέση τους μέχρι τότε ή αν ο Αργύρης Γιαννίκης θα κάνει το άλμα σε έναν πάγκο όπου θα έχει περισσότερες και μεγαλύτερες προκλήσεις.

Το βέβαιο είναι ότι έχει δείξει τα διαπιστευτήριά του με τον ΠΑΣ που βρίσκεται πλέον και στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μερικά λόγια για τον Αργύρη Γιαννίκη:

  • ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 09 Ιουλίου 1980
  • ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Νυρεμβέργη, Γερμανία
  • ΘΕΣΗ: Προπονητής
  • ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΑΠΟ: Ιούνιο 2019
  • ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Karlsruher SC, FC Ingolstadt, RW Essen, VfR Aalen

Ο 39χρονος προπονητής, κάτοχος του υψηλότερου διπλώματος της προπονητικής στη Γερμανία (Fußballehrer), το οποίο πήρε από μια εκ των κορυφαίων σχολών στον κόσμο, της Κολωνίας, πήρε πρώτα στα χέρια του, στην προπονητική του καριέρα, τις ακαδημίες της Karlsruhen (Καρλσρούη) προτού φτάσει, ως βοηθός του Καουζίνσκι, στη θέση του βοηθού προπονητή μέχρι την Μπουντεσλίγκα, στον πάγκο της Ινγκολσταντ, ενώ είναι επίσης κάτοχος διπλώματος UEFA Pro Coach και συνολικά αθροίζει 16 χρόνια προπονητικής καριέρας και ανάπτυξης ποδοσφαιριστών σε επαγγελματικό και νεανικό επίπεδο.

Αναλυτικά το προπονητικό του έργο ξεκινάει ως βοηθός προπονητή της U19 της Karlsruhen τη σεζόν 2007-08, προπονητής της U18 τη σεζόν 2008-09, προπονητή στην Κ23 τη σεζόν 2009-10, προπονητής της Κ19 τις σεζόν 2010-11-12.

Στη συνέχεια ανέλαβε βοηθός προπονητή του Markus Kauczinski και επικεφαλής προπονήσεων και ανάπτυξης των ποδοσφαιριστών της πρώτης ομάδας της Karlsruhen, από τον Μάρτιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2016, κάνοντας μία εξαιρετική πορεία με την ομάδα με αποτέλεσμα να μετακινηθούν μετά μαζί με τον Markus Kauczinski τον Ιούνιο του 2016 στην ομάδα της Ingolstadt και την πρώτη κατηγορία της Bundesliga.

Τον Οκτώβριο του 2017 ανέλαβε προπονητής της Rot – Weiss – Essen, της ομάδας της πόλης του Έσσεν, ενώ την προηγούμενη σεζόν ήταν προπονητής της VfR Aalen.

Από τα χέρια του πέρασαν μεταξύ άλλων οι Τσαλχάνογλου (Μίλαν), Γκρίφο (μεταγραφή 10 εκατομμυρίων ευρώ στη Γκλάντμπαχ) και Μαξ (διεθνής της Άουγκσμπουργκ), ενώ η φιλοσοφία του στη δουλειά είναι να έχει πάντοτε σε προτεραιότητα την ατομική εξέλιξη των ποδοσφαιριστών και την βελτίωσή τους αλλά και την ανάδειξη των ποδοσφαιρικών τους ικανοτήτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments