Οικονομία

Στρατινάκη: Για πρώτη φορά έγιναν παράλληλα μέτρα για την εργασία και την ανεργία

Στρατινάκη: Για πρώτη φορά έγιναν παράλληλα μέτρα για την εργασία και την ανεργία
Στρατινάκη: Στον Alpha989 και στους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο μίλησε το πρωί της Πέμπτης η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη. 

Στον Alpha989 και στους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο μίλησε το πρωί της Πέμπτης η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη.

Ρωτήθηκε τόσο για το «καυτό» θέμα των εκκρεμών συντάξεων , δηλαδή πόσες είναι οι συντάξεις που εκκρεμούν όσο και για το ζήτημα της ασφάλειας στην εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση ότι κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες δεν πραγματοποιούν τεστ κορωνοϊού στους εργαζομένους. Η κα. Στρατινάκη αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει δημιουργηθεί από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και τόνισε: «έχουμε περάσει αυτή τη στιγμή το φράγμα των σχεδόν 6.000 ελέγχων στο κομμάτι τουλάχιστον των εργασιακών και από εκεί και πέρα για το κομμάτι της υγείας είναι καθημερινή».

Παράλληλα, μίλησε και για το κομμάτι των προστίμων λέγοντας ότι «είναι μια διαδικασία που δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό…. και ότι δεν έχει χαλαρώσει καθόλου το κομμάτι της παρακολούθησης της εργατικής νομοθεσίας, της αδήλωτης εργασίας, της ανασφάλιστης αλλά και τα διασταυρωτικά που αφορούν τις αναστολές αλλά και το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

ΕΦΚΑ

Ερωτηθείσα  για τα ζητήματα που αφορούν τον ΕΦΚΑ, όπως οι εκκρεμείς συντάξεις αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν από το παρελθόν όπως το χειρογραφικό κομμάτι αλλά και οι συνενώσεις που έχουν γίνει και ειδικά στην παράλληλη ασφάλιση «για να βγάλεις μια σύνταξη και ειδικά όταν έχεις δύο και τρία ασφαλιστικά ταμεία μπερδεύονται στον ασφαλιστικό βίο» . Ωστόσο, όπως προανήγγειλε αρκετά τέτοια ζητήματα πλέον θα ψηφιοποιηθούν. Τα συστήματα του ΕΦΚΑ θα ολοκληρωθούν το επόμενο εξάμηνο για να δώσουν με το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» το τελικό «χτύπημα» για την πάταξη της γραφειοκρατίας.

Θέσεις εργασίας κατά την διάρκεια της πανδημίας

Για τις θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας η κα. Στρατινάκη ανέφερε ότι έχουν διατηρηθεί περίπου    1. 727.577 θέσεις εργασίας. Διατηρήθηκαν τα ποσοστά ανεργίας σταθερά χωρίς σκαμπανεβάσματα. Για πρώτη φορά έγιναν παράλληλα μέτρα ταυτόχρονα τόσο για την εργασία όσο και την ανεργία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments