Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ανοιχτά δημοτικά, γυμνάσια σε κόκκινες περιοχές- 4.400 ενεργά κρούσματα σε Αττική

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ανοιχτά δημοτικά, γυμνάσια σε κόκκινες περιοχές- 4.400 ενεργά κρούσματα σε Αττική
Κορωνοϊός ενημέρωση: Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα. Τι αποφασίστηκε για καταστήματα, σχολεία και απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική.

Πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Η κυρία Παπαευαγγέλου μίλησε για τα επιδημιολογικά δεδομένα, λέγοντας πως «ο χάρτης κοκκίνισε ξανά» και μιλώντας για την αυξημένη ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού. Η ίδια μίλησε για την ανησυχητική εικόνα στην Αχαΐα, αλλά και τις… κρυφές συναντήσεις σε σπίτια.

«Καμπανάκι για Αττική και Θεσσαλονίκη»

«Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογίζεται στα 4.400 περίπου στην Αττική και αυξήθηκε περίπου 60% την τελευταία εβδομάδα», συμπλήρωσε, ενώ ανησυχητικά είναι τα πράγματα και στην Θεσσαλονίκη, με την ίδια να συμπληρώνει πως παρά την κόπωση όλων μας, πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή. Στην συνέχεια μίλησε για τα μέτρα που συζητήθηκαν στην επιτροπή, η οποία ανησυχεί για το εμπόριο και την κυκλοφορία του κόσμου τα σαββατοκύριακα. Ακόμη αποκάλυψε πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην «πειραχτούν» τα σχολεία.

«Είμαστε άλλη μια φορά σε ένα σταυροδρόμι, σε μια δύσκολη στιγμή που δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις», υπογράμμισε ακόμα. Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος μίλησε για τα στοιχεία της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τι θα ισχύει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε ξεκινώντας πως «η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας και όχι μόνο, που κάθε εβδομάδα μας παρουσιάζουν αναλυτικά οι καθηγητές κα Παπαευαγγέλου και κος Μαγιορκίνης, δεν είναι στατική. Τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς, για αυτό και τα παρακολουθούμε από κοντά και η όποια μεταβολή τους εξετάζεται και αξιολογείται. Και κάθε Παρασκευή, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, προχωράμε στις σχετικές ανακοινώσεις».

Και συνέχισε: «Σύμφωνα, λοιπόν, με το επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται σε κάθε περιοχή, και βάσει των σημερινών προτάσεων της Επιτροπής, ας δούμε τι θα ισχύει από αύριο στις 6 το πρωί. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξακολουθεί να παραμένει σε σταθερη επιδημιολογική κατάσταση, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα για το επίπεδο Α’ – κίτρινο.

Σε περιοχές που παρατηρείται μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, ισχύουν όπως όλοι γνωρίζουμε τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα για το επίπεδο Β’ – κόκκινο. Σε αυτό το καθεστώς παραμένουν για τις επόμενες 7 ημέρες οι ακόλουθες περιοχές:

Παραμένει στο κόκκινο ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο οποίος σήμερα έχει 59 ενεργά κρούσματα, ενώ είχε 74 ενεργά κρούσματα στις 9 Ιανουαρίου με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα να βρίσκονται σε ισχύ ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου.

Παραμένουν στο κόκκινο οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, οι οποίοι έχουν 46 και 36 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα, όταν στις 12 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο μεν Δήμος Θηβαίων είχε 67 ενεργά κρούσματα, ο δε Δήμος Τανάγρας 21. Δηλαδή στο Δήμο Θηβαίων το ιικό φορτίο φαίνεται να υποχωρεί, δεν έχει φτάσει, όμως, ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο. Στο δε Δήμο Τανάγρας, το ιικό φορτίο δείχνει να αυξάνεται παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Δείτε εδώ την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments