Ελλάδα

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Έρχεται ολικό lockdown για Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο

Νέα μέτρα κορωνοϊός: Έρχεται ολικό lockdown για Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο
Νέα μέτρα κορωνοϊός: Οι τρεις περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λόγω της πανδημίας.

Συνεχίζεται η συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, αλλά όλα δείχνουν ότι «κλείδωσε» η απόφαση για ολικό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί και επίσημα στις 6 με τις ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά, αυτό θα σημαίνει ότι θα κλείσουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Επίσης, θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 μέχρι τις 5 το πρωί.

Άλλωστε, η Πάτρα είχε μπει ήδη στο κόκκινο, καθώς παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να ισχύσει στην πόλη η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και η λειτουργία καταστημάτων με click away και click in shop.

Θυμίζουμε ότι στην πόλη παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων και σε υγειονομικούς. Συρροή κρουσμάτων υπήρξε και στα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της Πάτρας το προηγούμενο διάστημα καθώς είχαν επιβεβαιωθεί οκτώ κρούσματα στο νοσηλευτικό προσωπικό της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου του Ρίου.

Επίσης στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είχαν βρεθεί με κοροναϊό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες 32 άτομα μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τι γίνεται με την Αττική

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, «κλείδωσε» η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα για την Αττική, αλλά μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί και επίσημα, τα μαγαζιά το Σάββατο θα κλείνουν στις 5 το απόγευμα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και τις άλλες υπηρεσίες που είναι ανοιχτές. Η κυβέρνηση πιέζεται από τους καταστηματάρχες να μην σταματήσει το click in shop αφού θεωρούν ότι δεν φτάνει το click away. Αν αποφασιστεί τερματισμός του click in shop, τότε θα κλείσουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ.

Τα μέτρα που θα ληφθούν για την Αττική από ό, τι φαίνεται θα ισχύσουν και για τη Θεσσαλονίκη, που θα προστεθεί στις «κόκκινες» περιοχές.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων την Πέμπτη

Στην Αττική εντοπίστηκαν τα μισά σχεδόν νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας χθες, φτάνοντας τα 533 σε σύνολο 1.070. Στη Θεσσαλονίκη οι νέες μολύνσεις ανέρχονται στις 87, ενώ στην Αχαΐα άγγιξαν τις 81.

Αναλυτικά η κατανομή στην Αττική:

  • Ανατολικής Αττικής: 76 κρούσματα
  • Βόρειου Τομέα Αθηνών: 58 κρούσματα
  • Δυτικής Αττικής: 24 κρούσματα
  • Δυτικού Τομέα Αθηνών: 101 κρούσματα
  • Κεντρικού Τομέα Αθηνών: 129 κρούσματα
  • Νήσων: 1 κρούσμα
  • Νότιου Τομέα Αθηνών: 80 κρούσματα
  • Πειραιώς: 64 κρούσματα
svg%3E svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments