Ελλάδα

ΟΑΕΔ: Θα παραδοθούν 68 εργατικές κατοικίες στον οικισμό Άγιο Ιωάννη Κέρκυρας

ΟΑΕΔ: Θα παραδοθούν 68 εργατικές κατοικίες  στον οικισμό Άγιο Ιωάννη Κέρκυρας
ΟΑΕΔ: Ξεκινά τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, η παράδοση των πρώτων 68 εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη στους δικαιούχους οικιστές.

Ξεκινά τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021, η παράδοση των πρώτων 68 εργατικών κατοικιών του οικισμού «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη στους δικαιούχους οικιστές.

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδοθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες 108 κατοικίες του οικισμού. Η παράδοση των κατοικιών σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου.

Δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση των χρόνιων τεχνικών, νομικών και οικονομικών εκκρεμοτήτων και με συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες της Διοίκησης και των αρμόδιων Υπηρεσιών, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και εκπροσώπους, η αποπεράτωση του οικισμού, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο.

Τι περιλαμβάνει ο οικισμός «Κέρκυρα V»

Ο οικισμός «Κέρκυρα V» περιλαμβάνει 176 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια, καθώς και 6 καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο. Η κατασκευή του αγωγού λυμάτων θα υλοποιηθεί μέσω της προγραμματικής σύμβασης του ΟΑΕΔ, του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας) που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2020 και θα χρηματοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ έως 1.900.000 €. Έως την ολοκλήρωση του αγωγού, η αποχέτευση θα γίνεται μέσω δεξαμενών οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με δαπάνη του ΟΑΕΔ, ενώ η μεταφορά των λυμάτων θα γίνεται από την ΔΕΥΑΚ, έγκαιρα και με τη συχνότητα που απαιτείται.

Αιτήσεις για νέο πρόγραμμα – ΟΑΕΔ

Άμεσα μπορούν να επωφεληθούν 7.000 άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω μέσα από το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

  • 473 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών
  • 568 ευρώ για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 615 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους
  • 710 ευρώ για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments