Ελλάδα

Εξαδάκτυλος απαγόρευση κυκλοφορίας: Γι’ αυτό ισχύει από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα

Εξαδάκτυλος απαγόρευση κυκλοφορίας: Γι’ αυτό ισχύει από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα
Εξαδάκτυλος απαγόρευση κυκλοφορίας: Αναλυτικά όσα σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί από σήμερα σε ισχύ για τις “κόκκινες” περιοχές, σχολίασε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ξεκαθάρισε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6:00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα πρόκειται για ένα μέτρο που έχει χρησιμότητα στις μικρές κοινότητες, όπου οι άνθρωποι εργάζονται κατά μόνας σε εξωτερικές εργασίες.

«Είναι η ώρα που πηγαίνουν από το ένα σπίτι στο άλλο, ή από τη μια περιοχή στην άλλη, μόλις δηλαδή τελειώνει η εργασία τους και κοινωνικοποιούνται» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε μάλιστα, για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, δεν υπάρχει μαγική λύση ή κάποιο εγχειρίδιο. «Αν και η χώρα μας αντιμετωπίζει καλά την πανδημία, ο κόσμος είναι κουρασμένος», συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, από τις 25 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία φαίνεται και στις ηλικιακές ομάδες 4 έως 17 και 25 έως 44. «Δεν κλείσαμε τα σχολεία γιατί επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δούμε περισσότερα δεδομένα πριν πάρουμε την απόφαση του κλεισίματος» είπε ακόμη.

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου ισχύουν τα εξής:

  • Κάθε Σάββατο και Κυριακή επιτρέπεται η μετακίνηση μέχρι τις 6 το απόγευμα. Συγκεκριμένα η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.
  • Αναστέλλεται η λειτουργία των Λυκείων δια ζώσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
  • Το λιανεμπόριο και οι δραστηριότητες που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει θα λειτουργούν πλέον με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.
  • Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο.
  • Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments