Ελλάδα

Κορωνοϊός 9χρονος: Καλά νέα για την εξέλιξη της υγείας του αγοριού που νοσηλεύεται στην Πάτρα

Κορωνοϊός 9χρονος: Καλά νέα για την εξέλιξη της υγείας του αγοριού που νοσηλεύεται στην Πάτρα
Κορωνοϊός 9χρονος: Ευχάριστα είναι τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του 9χρονου αγοριού που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στην Πάτρα.

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από τη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Μετά από αρκετές μέρες νοσηλείας, ο 9χρονος που νοσηλεύεται με κορωνοϊό βγήκε από τον μη επεμβατικό αναπνευστήρα και πλέον υποστηρίζεται με απλή μάσκα οξυγόνου. Τα σημάδια βελτίωσης της υγείας του είναι τέτοια που τους κάνει να αισιοδοξούν ότι τις επόμενες ώρες ίσως πάρει εξιτήριο από τη ΜΕΘ για την απλή κλινική COVID.

Μάλιστα το 9χρονο παιδί όπως αναφέρει το tempo24.news συνομίλησε με τους γιατρούς όπου τους ρώτησε αν η βαριά πνευμονία από την οποία νοσεί είναι επίπτωση του κορωνοϊού. Θετικά είναι τα σημάδια στην πορεία της υγείας και των άλλων 2 παιδιών που νοσηλεύονται, του 10χρονου και του 2 μηνών βρέφους. Και τα 2 παιδιά παρουσιάζουν βελτίωση της υγείας τους.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι το αγόρι μολύνθηκε από τον ιό από την μητέρα του, η οποία είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο. Μάλιστα, εκτός του αγοριού κόλλησε και ο σύζυγός της, αλλά και το αδερφάκι του. Τα πρηγούμενα 24ωρα οι γιατροί ευελπιστούσαν πως θα αντιδράσει ο οργανισμός του παιδιού και θα έχουν ευχάριστα νέα. Η μητέρα του είχε μολυνθεί την περασμένη εβδομάδα και μιλώντας στο Mega εξήγησε γιατί δεν είχε εμβολιαστεί. «Είπα ότι θα το κάνω αργότερα. Είχα δώσει, είπα ότι θα το κάνω αργότερα. Δεν ήμουν αρνητική. Θα το έκανα. Το παιδί βγήκε θετικό μετά από μένα, με συμπτώματα. Πυρετό, έντονο πυρετό».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας, στο νοσοκομείο της Πάτρας έχει εμβολιαστεί μόλις το 44% του υγειονομικού προσωπικού, κοινωνική ομάδα που είχε προτεραιότητα κατά τη διαδικασία εμβολιασμού. Για τον εν λόγω γεγονός η καθηγήτρια παιδιατρικής Μαρία Θεοδωρίδου είχε δηλώσει πως «αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, ας ελπίσουμε ότι είναι και εξαίρεση, το γεγονός ότι σε μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα της χώρας μας, όπως το Nοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, παρουσιάστηκε μια ενδονοσοκομειακή διασπορά κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που ήτανε ανεμβολίαστο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments