Αθλητισμός

AEK – Άρης 0-2

AEK – Άρης 0-2
AEK - Άρης: Χάρη στα τέρματα των Ρόουζ και Σίλβα ο Άρης έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό από το ΟΑΚΑ και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ματσάρα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Άρη στο περιθώριο της 21η στροφής της Super League, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να είναι η μεγάλη κερδισμένη. Εκτός από το 2-0, πήρε τους τρεις βαθμούς και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα αφήνοντας την Ένωση στην τρίτη παρέα με τον ΠΑΟΚ. Τα γκολ για τους Θεσσαλονικείς πέτυχαν οι Ρόουζ (29′) και Σίλβα (90′).

Το ματς:

Το 4-3-3 που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ, χωρίς δημιουργικό μέσο στην τριάδα των χαφ, αποδείχθηκε εύκολος γρίφος για τον Άκη Μάντζιο. Ο Άρης μπλόκαρε την τροφοδοσία στον Λιβάι Γκαρσία και κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα, δύο φορές πλησίασε το γκολ, αλλά οι τελικές προσπάθειες του Μπρούνο Γκάμα δεν ήταν τόσο καλές. Η τρίτη ήταν η φαρμακερή για τους γηπεδούχους. Στο 29΄ ο Γκάμα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Δεληζήσης εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Νεντελτσεάρου και πήρε την κεφαλιά, για να ακολουθήσει νέα αδράνεια από τον Αθανασιάδη που έδωσε τη δυνατότητα στον Ρόουζ να γράψει από κοντά το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε στον ίδιο ρυθμό. Ο Ενωσίτης τεχνικός έκανε κάποιες αλλαγές αλλά δεν καρποφόρησαν. Αντιθέτως, ο Άρης συνέχιζε να πιέζει και έχασε δύο ευκαιρίες να «τελειώσει» το ματς. Η πρώτη στο 48΄μετά από λάθος του Μάνταλου, αλλά ακόμα μεγαλύτερο του Μπερτόλιο που δεν λειτούργησε σωστά την τελική προσπάθεια. Η δεύτερη στο 67΄ όταν ο Ματέο Γκαρσία πλάσαρε από πλάγια θέση πάνω στον Αθανασιάδη που είχε κλείσει τη γωνία του. Στο 70′ ο Μαχαίρας με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Κουέστα αλλά κατά τα λοιπά η ΑΕΚ δεν απείλησε κάποια άλλη στιγμή. Στην εκπνοή ο Σίλβα με πλασέ από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια (46΄ Νταντσένκο), Λόπες, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Σιμόες (46΄ Μάνταλος), Σιμάνσκι (79΄ Τάνκοβιτς), Κρίστιτσιτς, Γκαρσία, Αλμπάνης (46΄ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (59΄ Ολιβέιρα)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα (84’ Κάτσε), Γκάμα (84΄ Μπρούνο), Ματέο Γκαρσία (84΄ Ματίγια), Μπερτόλιο (74΄ Σίλβα), Μαντσίνι (66΄ Μάνος).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments