Ελλάδα

Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία

Μητσοτάκης Ικαρία: Τι απαντά ο διευθυντής της ΕΡΤ στις καταγγελίες για λογοκρισία
Μητσοτάκης Ικαρία: Συνεχίζεται η πολιτική σύγκρουση γύρω από το ταξίδι του πρωθυπουργού και το γεύμα στο μπαλκόνι του Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Μαίνεται η πολιτική σύγκρουση γύρω από το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, ενώ ο διευθυντής της ΕΡΤ Φώτης Καφαράκης τοποθετήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες για λογοκρισία στο κανάλι και ότι «κόπηκαν» τα πλάνα με το γεύμα του πρωθυπουργού στη βεράντα του σπιτιού του βουλευτή, Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, στην ανακοίνωσή του ότι «η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση (σ.σ. για το επίμαχο γεύμα) από το Σάββατο το βράδυ στις 21:00».

Οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ γίνονται μετά τις καταγγελίες για οδηγίες που φέρονται να διακινήθηκαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ να μην προβληθεί καθόλου το γεύμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, ούτε το βίντεο ούτε και οι φωτογραφίες, αλλά και να προβληθούν φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη χωρίς τον πρωθυπουργό.

Το έγγραφο με τις οδηγίες που φέρονται να διακινήθηκαν δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης και αναπαρήγαγε στο Facebook του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζητώντας, μάλιστα, να ενημερωθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το «ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;».

«Η επιλογή της ΕΡΤ να λογοκρίνει και να “εξαφανίζει” ειδήσεις (υπό τη διοίκηση του κ. Ζούλα, που μέχρι τις εκλογές ήταν διευθυντής του κ. Μητσοτάκη), επιβεβαιώνεται και με γραπτές οδηγίες στην αίθουσα παραγωγών. Οδηγίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πρακτικές της ΥΕΝΕΔ:

Μην τυχόν παίξετε στα δελτία ειδήσεων φωτογραφίες ή βίντεο από το κορονογλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Μην παίζετε φωτογραφίες και βίντεο του κ. Λιγνάδη μαζί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος τον επέλεξε για το Εθνικό Θέατρο.

Μιας και η ΕΡΤ υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό, περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη:

Ποιος έδωσε αυτές τις εντολές;».

Η ανάρτηση Ηλιόπουλου

Ολόκληρη η απάντηση του γενικού διευθυντή της ΕΡΤ

«Ως γενικός διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ οφείλω μια απάντηση στους υπαινιγμούς που διακινούνται στο διαδίκτυο με ένα ανυπόγραφο χαρτί για δήθεν “απαγόρευση” της μετάδοσης φωτογραφιών από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία. Ιδού, λοιπόν, η επίμαχη φωτογραφία που τάχα κόπηκε από την ΕΡΤ, όπως μεταδόθηκε χθες στο μεσημβρινό δελτίο στις 12:00, στις 15:00 -στο οποίο προβλήθηκε και το βίντεο-, αλλά και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00. Σημειώνω παρεμπιπτόντως ότι η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα κανάλια που πρόλαβαν και μετέδωσαν την είδηση, ήδη από το Σάββατο το βράδυ στις 9».

Δείτε τις φωτογραφίες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments