Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: «Όχι» στην χαλάρωση των περιορισμών λένε οι πολιτικοί

Κορωνοϊός Γερμανία: «Όχι» στην χαλάρωση των περιορισμών λένε οι πολιτικοί
Κορωνοϊός Γερμανία: Στη χώρα έχει επιβληθεί lockdown έως τις 14 Φεβρουαρίου.

Αρνητικοί με το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού είναι οι περισσότεροι πολιτικοί στη Γερμανία. Η χώρα έχει βάλει “λουκέτο” έως τις 14 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Άνγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των κρατιδιακών κυβερνήσεων προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Για «μερικές ακόμη δύσκολες εβδομάδες», προειδοποίησε πάντως ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

«Οι αριθμοί είναι ακόμη πολύ υψηλοί για συγκεκριμένα βήματα χαλάρωσης», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, παρά το γεγονός ότι ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών έχει πέσει στο 76, στο χαμηλότερο σημείο από τις 25 Οκτωβρίου. «Απόλυτη προτεραιότητα» για τον κ. Αλτμάιερ έχει η περαιτέρω μείωση του δείκτη – κάτω από το 50 – «και όχι η χαλάρωση των περιορισμών». Μιλώντας πάντως στην BILD, ο υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι γίνεται ήδη η επεξεργασία «στρατηγικής ανοίγματος», αλλά προς το παρόν είναι νωρίς για συγκεκριμένες αποφάσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν. Ο Σπαν τόνισε, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ότι δεν πιστεύει στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, αλλά μόνο στο «βήμα-βήμα». «Όλοι θα θέλαμε έναν σχεδιασμό με ορίζοντα εξαμήνου, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτή την δυναμική, σε αυτή την πανδημία. Ο δείκτης θα πρέπει να πέσει κάτω από το 50 για να μπορούμε να μιλήσουμε για μέτρα χαλάρωσης», είπε.

Τι θα συζητηθεί την Τετάρτη:

Κεντρικό θέμα της τηλεδιάσκεψης θα αποτελέσει η λειτουργία των σχολείων, τα οποία παραμένουν κλειστά από τον Δεκέμβριο. «Ενδεχόμενο άνοιγμα θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και όχι οριζόντια», υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, Χάιντς-Πέτερ Μάιντινγκερ στην WELT, καθώς δεν βρίσκονται όλες οι περιοχές στην ίδια κατάσταση.

Επίσης, μέτρα ασφαλούς λειτουργίας ζητούν από την Καγκελάριο και οι έμποροι, οι οποίοι, με επιστολή τους, τονίζουν την ανάγκη «οι αγορές αγαθών λιανικής να είναι εφικτές ακόμη και υπό συνθήκες πανδημίας». «Πρέπει όλοι να μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Αυτό περιλαμβάνει και το άνοιγμα των καταστημάτων, ακόμη και πριν επιτευχθεί ο δείκτης 50», δήλωσε στην WELT ο Διευθυντής του Εμπορικού Επιμελητηρίου ( HDE), Στέφαν Γκεντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments