Ελλάδα

Lockdown Αττική: Τι θα γίνει με τα δικαστήρια

Lockdown Αττική: Τι θα γίνει με τα δικαστήρια
Lockdown Αττική: Η απόφαση για τα νέα περιοριστικά μέτρα θα επηρεάσει όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Η απόφαση για το καθολικό lockdown στην Αττική θα επηρεάσει όλες τις πτυχές της ζωής μας, όπως έγινε και τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε ότι και τα δικαστήρια θα κλείσουν από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Ποινικά και Πολιτικά δικαστήρια, οι Εισαγγελίες της Αττικής και ο Άρειος Πάγος θα παραμείνουν κλειστά, ενώ δεν αποκλείεται η παράταση των μέτρων για μια ακόμη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Συμβούλιο της Επικρατείας θα λειτουργεί κανονικά.

Τι εξαιρέσεις θα υπάρξουν

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροροφίες, κανονικά θα διεξάγονται οι δίκες των:

  • Αυτοφώρων πλημμελημάτων,
  • Υποθέσεων που επέρχεται αποφυλάκισης του κατηγορούμενου λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης που είναι το 18μήνο και συμπληρώνεται την 31η Αυγούστου 2021,
  • Ποινικών δικών που αφορούν κακουργήματα και ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων συμπληρώνεται και οι κατηγορούμενοι θα αποφυλακίζονται, η δημοσίευση αποφάσεων.

Η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και των εισαγγελιών στα δικαστήρια αυτά, περιορίζεται στις αναγκαίες ενέργειες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Να σημειώσουμε ότι τα ακριβή μέτρα που θα ισχύουν από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 28 του ίδιου μήνα θα εξειδικεύσει ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσήμερι.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

Σε συνέχεια των σημερινών ανακοινώσεων από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική από Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα εξειδικεύσει τα μέτρα προς εφαρμογή, αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 12.00, από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας.

Κατά την ενημέρωση από τον Υφυπουργό, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του τόνισε, δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσεις σε lockdown στην Αττική: «Γνωρίζω καλά, όμως, και την αγωνία της κοινωνίας. Νιώθω την πολύμηνη κούραση. Τον εκνευρισμό. Ιδιαίτερα στους μαθητές μας που αποξενώνονται από το φυσικό τους περιβάλλον, το σχολείο. Έχω και εγώ παιδί στο σχολείο και ξέρω. Καταλαβαίνω απόλυτα την αντίδραση των πολιτών: «Θα μας ξανακλείσετε;», με ρωτούν, κάθε τόσο. «Δεν είναι πολλοί αυτοί που μας «κλείνουν», αλλά μόνον ένας», απαντώ. Και αυτός είναι ο Κορωνοϊός, που πρέπει να νικήσουμε. Αντλώντας δύναμη από αυτά που πετύχαμε και πίστη από αυτά που μπορούμε να πετύχουμε. Γιατί όποιες θυσίες καλούμαστε να κάνουμε τώρα, είναι στο χέρι μας να είναι και οι τελευταίες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments