Αθλητισμός

ΑΕΚ – Βόλος: 4-2

ΑΕΚ – Βόλος: 4-2
ΑΕΚ - Βόλος: Η Ένωση με ανατροπή πήρε τη νίκη απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας για το πρώτο ματς των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς πήρε τη νίκη απέναντι στον Βόλο με 4-2 στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Έτσι, η Ένωση απέκτησε προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς, ενώ για να το πετύχει ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ.

Η ομάδα της Μαγνησίας προηγήθηκε με τον εξαιρετικό φέτος Δουβίκα στο 14′, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΚ «ξέσπασε», σημειώνοντας και τα τέσσερα τέρματά της στο πρώτο ημίχρονο. Για την Ένωση σκόραραν στο 25′ ο Μάνταλος, στο 29′ και στο 32′ ο Τάνκοβιτς και στο 36′ με πέναλτι ο Ολιβέιρα. Στο 57′ ο Μήτογλου μείωσε για τον Βόλο και του έδωσε περισσότερες ελπίδες για το παιχνίδι στην έδρα της θεσσαλικής ομάδας.

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Ο Βόλος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε εξ αρχής τις απειλητικές του προθέσεις. Μόλις στο 2′ οι Θεσσαλοί δημιούργησαν κίνδυνο στα κιτρινόμαυρα καρέ, με τον Τσιντώτα να έχει θετική αντίδραση σε τετ α τετ με τον Περέα, έχοντας καλύψει την κλειστή του γωνία. Η Ένωση απάντησε δύο λεπτά αργότερα με σουτ του Σιμάνσκι, οι φιλοξενούμενοι όμως πίεσαν και κατάφεραν να προηγηθούν στο 14′, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια στην πίσω γραμμή των γηπεδούχων με τον Δουβίκα να σημειώνει το 0-1.

Οι παίκτες του Χιμένεθ έμοιαζαν να έχουν αποσυντονιστεί και να μη μπορούν να χτίσουν παιχνίδι, παρότι ο Μάνταλος με τον ελεύθερο ρόλο που ανέλαβε μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους από κάθε πλευρά. Οι «κιτρινόμαυροι» ξύπνησαν σε μία χρονική συγκυρία, κατά την οποία ο Λιβάι Γκαρσία χτύπησε και έμοιαζε να μη μπορεί να συνεχίσει. Μάλιστα ο Χιμένεθ έδωσε εντολή στον Αλμπάνη να ξεκινήσει προθέρμανση.

Ο μεσοεπιθετικός από το Πράσινο Ακρωτήρι όμως ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Με την είσοδό του έδωσε ασίστ στον Μάνταλο για το 1-1, στο 25. Η ισοφάριση ανέβασε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, οι οποίοι από εκείνο το σημείο και ύστερα ήταν καταγιστικοί.

Στο 29′ ο Κρίστισιτς, ο οποίος και αυτός ήταν θετικότατος, έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της βολιώτικης άμυνας με τον Τάνκοβιτς να δίνει το προβάδισμα, με τον Σουηδό να σημειώνει το 3-1 τρία λεπτά αργότερα με σουτ, δίνοντας διαστάσεις γιορτής. Στο 35′ η ΑΕΚ κέρδισε και πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Ολιβέιρα και έτσι πήγε στα αποδυτήρια έχοντας στο τσεπάκι τη νίκη.

Στο δεύτερο μέρος το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε στην αναμέτρηση, καθότι ο Βόλος μείωσε στο σκορ με τον Μήτογλου στο 57′, ενώ θα μπορούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι στο 64′ ο Μπαρτόλο νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Τσιντώτα. Η ΑΕΚ άργησε να δημιουργήσει στο δεύτεορ μέρος. Αυτό συνέβη μετά την αλλαγή του Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να απειλεί 6 λεπτά με την είσοδό του. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά, όπου έβγαλαν τρεις καλές στιγμές, μία εκ των οποίων ήταν δοκάρι με τον Δουβίκα στο 86ο λεπτό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νταντσένκο (46′ Λόπες), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μιτάι (81′ Ραντόνια), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (81′ Σιμόες), Γκαρσία, Ολιβέιρα (69′ Ανσαριφάρντ), Τάνκοβιτς (69′ Αλμπάνης).

Βόλος: Κλέιμαν, Φεράρι, Μήτογλου, Γκρίλο, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μαρτίνες (53′ Μίλοκ), Δουβίκας, Μπαρτόλο (77′ Κρητικός), Νίνης, Περέα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments