Διεθνή

Larry Flynt: Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο μεγιστάνας της ροζ βιομηχανίας

Larry Flynt: Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο μεγιστάνας της ροζ βιομηχανίας
Larry Flynt: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο μεγιστάνας της ροζ βιομηχανίας Larry Flynt. Έγινε γνωστός ως ιδρυτής του περιοδικού Hustler.

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες Τετάρτη, σε ηλικία 78 ετών ο Larry Flynt, μεγιστάνας της ροζ βιομηχανία, γνωστός ως ο ιδρυτής του περιοδικού Hustler.  Στα τέλη της δεκαετίας του ’70, το περιοδικό είχε περισσότερους από 2 εκατομμύρια συνδρομητές. Είχε αντιμετωπίσει πολλές δικαστικές διαμάχες σχετικά με το περιεχόμενο του εντύπου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή καρδιάς.

Ο κινηματογραφικός Larry

Για την κυκλοφορία του εν λόγω περιοδικού ο Larry Flynt αντιμετώπισε πολλές δικαστικές διαμάχες σχετικά με το περιεχόμενο του εντύπου. Η εως τότε ζωή του μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1996 στην ταινία του Milos Forman «People vs. Larry Flynt» στην οποία τον υποδύθηκε ο Woody Harrelson.  Ο ίδιος πάντα υπερασπιζόταν το δικαίωμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του λόγου και είχε δηλώσει ότι «η πορνογραφία είναι η πιο καθαρή μορφή Τέχνης».

Το 1978 καθώς πήγαινε στο δικαστήριο, ο Joseph Paul Franklin αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει πυροβολώντας τον, για να τον αφήσει τελικά παράλυτο από τη μέση και κάτω. Για την υπόλοιπη ζωή του ο Flynt χρησιμοποιούσε αναπηρικό καροτσάκι.

Ποιος ήταν ο Larry Flynt

Γεννήθηκε στο Κεντάκι το 1942 και μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια, ενώ εγκατέλειψε και το σχολείο. Έπειτα από μια θητεία στις ένοπλες δυνάμεις και μια δουλειά που δεν κράτησε πολύ σε εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors, άνοιξε το Hustler Club μαζί με τον αδελφό του στο Ντέιτον (Οχάιο) το 1968. Το 1973, είχε πλέον αλυσίδα στριπ κλαμπ κι έφτιαξε ένα newsletter για να τα προωθήσει. Το 1974 το έντυπο αυτό θα μετατρεπόταν στο πορνογραφικό περιοδικό Hustler, ανταγωνιστικό του Playboy, με τολμηρές φωτογραφίσεις και κείμενα με τόνο εσκεμμένα άκρως προκλητικό.

Είχε επίσης διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ, το 1984, ενώ το 2003 είχε βάλει υποψηφιότητα για Κυβερνήτης της Καλιφόρνια, αλλά έχασε από τον Arnold Schwarzenegger. Είχε παντρευτεί πέντε φορές και είχε έξι παιδιά. Η τελευταία σύζυγός του, Elizabeth Berrios και η κόρη του Theresa βρίσκονταν δίπλα του τη στιγμή του θανάτου του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments