Nέα της αγοράς

Πώς επιλέγουμε λάδι για τον κινητήρα του αυτοκίνητου μας

Πώς επιλέγουμε λάδι για τον κινητήρα του αυτοκίνητου μας
Λάδι για τον κινητήρα: Τι πρέπει να προσέξουμε στην επιλογή μας.

Η επιλογή του λαδιού για τον κινητήρα μας αφορά όλους τους οδηγούς και χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί στις αποφάσεις μας. Τι χρειάζεται να προσέξουμε:

Επιλογή λαδιού κινητήρα:

Η επιλογή του σωστού λαδιού κινητήρα είναι πολύ σημαντική για τα οχήματά σας, και με πολλές από τις διαθέσιμες επιλογές στην αγορά, η επιλογή του σωστού είναι πιο συγκεχυμένη και ενοχλητική από ποτέ.

Ο σημαντικότερος παράγοντας που επιλέγει το σωστό πετρέλαιο:

Υπάρχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται να επιλέξετε το κατάλληλο λάδι για τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας

Κατασκευαστής και σειρά αυτοκινήτων:

Η αρχική φάση στην επιλογή του σωστού λαδιού κινητήρα είναι να γνωρίζετε τη μάρκα και το μοντέλο του οχήματός σας. Νέες ανώτατες μηχανές δημιουργούνται για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και περισσότερες ενημερωμένες λεπτομέρειες πετρελαίου έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν να μείνετε ενήμεροι για αυτές τις αναπροσαρμογές.

Περιβάλλον οδήγησης:

Είτε ζείτε σε ένα ζεστό ή κρύο περιβάλλον, ή συνήθως χρησιμοποιούν εκκαθαρίζονται ή μη ασφαλτοστρωμένο δρόμους, θα πρέπει να εξετάσει τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν συνήθως κατά την οδήγηση.Διάφορες συνθήκες μπορεί να ασκήσει πίεση στο όχημά σας με απροσδόκητους τρόπους, για παράδειγμα, που απαιτούν αδιάκοπες αλλαγές του λαδιού κινητήρα σας. Οι συνθήκες διαμονής και η κίνηση είναι ουσιαστικής σημασίας για να εξετάσει κατά την επιλογή ποιο είδος πετρελαίου μηχανών είναι ιδανικό για σας.

Τύποι λαδιού κινητήρα:

Κατά την επιλογή ενός πετρελαίου μηχανών, πρέπει να ξέρετε τον τύπο πετρελαίου που χρειάζεστε.

Έλαια πετρελαίου παράγονται με διύλιση αργού πετρελαίου και είναι οικονομικά. Ταυτόχρονα, όμως, εξατμίζονται εύκολα και η πυκνότητά τους αυξάνεται όταν κάνει κρύο.

Είναι παχύτερα από τα συνθετικά ή ημισυνθετικά έλαια και συνιστώνται για οδήγηση σε εύκρατα κλίματα.

Ημισυνθετικά έλαια δημιουργούνται με την προσθήκη κατασκευασμένων προστιθέμενων ουσιών στη βάση πετρελαίου κατά το ένα τρίτο του συνόλου. Έχουν την αντίθεση πάγου, αλλά χάνουν τη συνέπειά τους μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της χρήσης. Τα στοιχεία φθοράς μπορεί να εμφανιστούν στον κινητήρα.

Συνθετικά έλαια παράγονται από υδρογονάνθρακες με χημική αντίδραση. Δίνουν ασφάλιση στον κινητήρα από την κατανάλωση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής βοήθειας. Και όμως, είναι δαπανηρές.

Τα ραγισμένα έλαια υδρογόνου κατασκευάζονται τροποποιώντας το αργό πετρέλαιο σε υποατομικό επίπεδο. Είναι διαθέσιμοι σε μια οικονομική τιμή, αν και συγχρόνως χάνουν γρήγορα τις ιδιότητές τους και δεν είναι ανθεκτικοί στις ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία.

Λάδι κινητήρα πράγματα:

Λόγω της περιόδου χρησιμοποίησης και της συνέπειες τους:

  • (Καλοκαίρι) έλαια κινητήρων.
  • Χειμερινά έλαια κινητήρων. Ενόψει της διάταξης SAE J300, τα έλαια αυτά σφραγίζονται W,
  • Κάθε πετρέλαιο του κλίματος.

Ιξώδες:

Κατά την εξέταση των στοιχείων πετρελαίου μηχανών, μπορείτε να δείτε τους κώδικες παραπλάνησης για τους αριθμούς και τα γράμματα στην ομαδοποίηση. Αυτά αποδεικνύουν βαθμό συνέπειας, μια εκτίμηση της προστασίας του πετρελαίου από το ρεύμα. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη, παράλληλα με το περιβάλλον και τις συνθήκες οδήγησης, ενώ ψάχνετε για το σωστό λάδι κινητήρα. Υπάρχουν δύο αριθμοί που χαρακτηρίζουν τη συνοχή ενός πετρελαίου.

  • Ο κύριος αριθμός που τελειώνει με το γράμμα «W», το οποίο αντιπροσωπεύει το Winter.This η εκτίμηση προσδιορίζεται με τον τρόπο ρεύματα πετρελαίου όταν είναι δροσερό, για παράδειγμα, για την στροφή κινητήρα πάνω.
  • Ο δεύτερος αριθμός χαρακτηρίζεται από το πώς ρέει ένα πετρέλαιο σε τυπικές θερμοκρασίες εργασίας.

Τα λεπτά, παχιά έλαια ρέουν ευκολότερα για να εξασφαλίσουν τα μέρη μηχανών στις πιό κρύες θερμοκρασίες. Τα παχιά, παχιά έλαια τείνουν να είναι καλύτερα στη διατήρηση της αλληλεγγύης ταινιών προκειμένου να εξασφαλιστούν οι μηχανές στις υψηλότερες θερμοκρασίες.Μπορείτε να βρείτε το σωστό πάχος για το όχημά σας εξετάζοντας το καπάκι πετρελαίου ή το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη.

Πρότυπα πετρελαίου:

Σε περίπτωση που εξερευνήσετε το όνομα, θα ανακαλύψετε επίσης τα πρότυπα πετρελαίου μηχανών που υποδεικνύονται από τα διάφορα ακρωνύμια όπως API, ACEA, ILSAC.Αυτό σημαίνει ότι το στοιχείο πληροί ή υπερβαίνει τις απαιτήσεις που ορίζονται από αυτές τις αντιστοιχίσεις. Οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές καθώς αποδεικνύουν την έκθεση και τη φύση του πετρελαίου.

Χρήσιμες συμβουλές:

Συνήθως η ύπαρξη του πετρελαίου μηχανών είναι κάπου στην περιοχή 10.000 και 15.000 χλμ. Σε περίπτωση που ο κινητήρας πάρει βαριά, σε αυτό το σημείο είναι κάπου στην περιοχή 8.000 και 6.000 χιλιόμετρα. Ομοίως, είναι αποδεκτό να τα αντικαταστήσετε τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το όχημά σας ή όχι.Είναι απαραίτητο να ελέγχετε το επίπεδο και την κατάσταση του λίπους με τη μέτρηση κάθε 1.000 χιλιόμετρα. Μην αναμιγνύετε διαφορετικούς τύπους δέρματος και μάρκες κατά την αλλαγή του λαδιού.Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείτε μόνο τα έλαια που συνιστώνται από τον κατασκευαστή του οχήματός σας. Ποτέ μην βάζετε περισσότερο λάδι στη μηχανή σας από ό, τι είναι απαραίτητο

Πηγή πληροφορίας:

https://www.autodoc.gr/ladia-autokinhtou

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments