Πολιτική

Κικίλιας από Θεσσαλονίκη: «Μέχρι αυτό το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί»

Κικίλιας από Θεσσαλονίκη: «Μέχρι αυτό το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί»
Κικίλιας από Θεσσαλονίκη: Ο υπουργός Υγείας επισκέπτεται από το πρωί υγειονομικές δομές της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που έχει ταλαιπωρηθεί από τον κορωνοϊό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στη χώρα, βρίσκεται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός επισκέπτεται από το πρωί υγειονομικές δομές της πόλης ξεκινώντας από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, το Κέντρο Υγείας Τούμπας, που λειτουργεί και ως εμβολιαστικό κέντρο και στη συνέχεια το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο προχώρησε σε δηλώσεις σημειώνοντας: «Μέχρι αυτό το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί. Ξεκινώ με αυτό γιατί αυτή είναι η κινητήριος δύναμη για όλους μας, για τους γιατρούς, για τους νοσηλευτές, για τους πολίτες. Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τους συμπολίτες μας μεγάλης ηλικίας να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, και εδώ που βρισκόμαστε αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα. Όσο θα αυξάνονται οι ροές των εμβολίων θα είμαστε σε καλύτερη θέση να διαχειριστούμε την πανδημία».

Επίσης, ο κ. Κικίλιας εξήρε το έργο των υγειονομικών και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν προσλήψεις στο χώρο της υγείας. Όπως ενημέρωσε, οι δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που εγκαινιάστηκαν στο “Γεννηματάς” αποτελούν δωρεά ιδιωτών και όπως τόνισε θα λειτουργήσουν άλλες δύο στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος και δύο ακόμη ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» στο Ρίο.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται Αχαΐα, Ρέθυμο και Θεσσαλονίκη.

Στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός για τα αυξημένα κρούσματα στις περιοχές αυτές. Μάλιστα, στην τελευταία σύσκεψη των επιστημόνων η εισήγηση φαίνεται να ήταν η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας αλλά και του Ρεθύμνου να μπουν σε καθεστώς lockdown. Χαρακτηριστικό, πάντως της ανησυχίας που επικρατεί στο υπουργείο Υγείας είναι το γεγονός πως συζητείται η ενεργοποίηση των ιδιωτικών κλινικών για τη στήριξη του ΕΣΥ.

Οι ειδικοί του υπουργείου συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία τόσο για τον αριθμό των κρουσμάτων όσο κυρίως για την πορεία του αριθμού των νοσηλειών στις περιοχές υψηλού κινδύνου, αν και για την ώρα δεν φαίνεται να έχει ληφθεί η απόφαση για άμεση λήψη μέτρων. Για τη Θεσσαλονίκη χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 101 νέες μολύνσεις. Στην Πάτρα 112 νέα κρούσματα με την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να φτάνει στο 36,09 και στο Ρέθυμνο 42 νέα κρούσματα και την αναλογία ανά 100.000 πληθυσμού να ανεβαίνει στο άκρως επικίνδυνο 49,06.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments