Ελλάδα

Δεσποινίς Διευθυντής: Ποιο κτίριο είναι σήμερα αυτό που επέβλεπαν Καρέζη – Αλεξανδράκης

Δεσποινίς Διευθυντής: Ποιο κτίριο είναι σήμερα αυτό που επέβλεπαν Καρέζη – Αλεξανδράκης
Δεσποινίς Διευθυντής: Μια από τις πιο αγαπημένες ταινίες με την Τζένη Καρέζη, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Είναι μια από τις παλιές ελληνικές ταινίες που έχουν ξεχωρίσει και κερδίσει μια θέση στην καρδιά μας. Το ίδιο και οι πρωταγωνιστές τους. Η ελληνική ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής» με την Τζένη Καρέζη και τον Αλέκο Αλεξανδράκη έχει μείνει αξέχαστη για πολλούς λόγους.

Και ποιος δε θυμάται και δεν έχει πει μια φορά την ατάκα «Γυρίσατεεεε;» που είπε η Τζένη Καρέζη στην προσπάθειά της να γίνει πιο γλυκιά στον Αλέκο Αλεξανδράκη. Και σε αυτή την ταινία όπως και σε πολλές άλλες υπάρχουν πληροφορίες, παρασκήνιο και λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουμε. Όπως για παράδειγμα, ποιο είναι σήμερα το κτήριο που φαίνεται να επιβλέπουν οι πρωταγωνιστές λόγω της δουλειάς τους. Για όντως επρόκειτο για μια αληθινή οικοδομή που κατασκευαζόταν τότε.

 Η υπόθεση της ταινίας

Η Λίλα Βασιλείου (Τζένη Καρέζη) είναι μια πολιτικός μηχανικός η οποία αναλαμβάνει μια εξαιρετικά σημαντική και υπεύθυνη θέση. Είναι αυτή της διεύθυνσης μιας τεχνικής εταιρείας. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα προσηλωμένο στη δουλειά του που δεν βλέπει καν τους άντρες με άλλο τρόπο παρά μόνο ως συναδέλφους. Όλα αλλάζουν σταδιακά μετά από συμβουλές της ξαδέλφης της Αθηνάς και η ίδια καταλαβαίνει ότι εκτός από πολιτικός μηχανικός είναι και όμορφη γυναίκα.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν ενός πάρτι ξεδιπλώνει και την άλλη της πλευρά και εκδηλώνεται στον Αλέκο (Αλεξανδράκη), έναν απλό υπομηχανικό στην εταιρεία, ο οποίος όμως της αρέσει σαν άντρα. Εκείνος εκπλήσσεται αλλά δεν αργεί να καταλάβει τις επιθυμίες της προϊσταμένης του και να ανταποκριθεί

Οι περισσότεροι έχουν δει πολλές φορές την ταινία «Δεσποινίς Διευθυντής». Όλοι, λοιπόν, θυμούνται τη σκηνή στην οποία Καρέζη και Αλεξανδράκης βρίσκονται στην οικοδομή την οποία επιβλέπουν και ελέγχουν τα σχέδια. Αυτό το κτήριο σήμερα υπάρχει και μάλιστα δεν είναι απλώς μια πολυκατοικία. Πρόκειται για το σημερινό 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς στην οδό Λεβίδου 42. Είναι το αρχαιότερο σχολείο της Κηφισιάς το οποίο έμελλε να πρωταγωνιστήσει όταν ήταν ακόμη στα σκαριά, στην παλιά ελληνική ταινία.

Μάλιστα σε κάποιες σκηνές φαίνονται τα γειτονικά σπίτια τα οποία αν δει κανείς σήμερα θα καταλάβει ότι έχουν αλλάξει πολύ λίγο, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments