Διεθνή

Αυστραλία κορωνοϊός: Πενθήμερο lockdown στη Βικτώρια – Πώς διεξάγεται Australian Open

Αυστραλία κορωνοϊός: Πενθήμερο lockdown στη Βικτώρια – Πώς διεξάγεται Australian Open
Αυστραλία κορωνοϊός: Όπως προτείνεται, οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτι, εξαιρουμένων όσων κρίνεται ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν να μετακινούνται.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας, ο Ντάνιελ Άντριους, ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται lockdown για πέντε ημέρες, ως την ερχόμενη Τετάρτη, μετά τον εντοπισμό συνολικά 13 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε ξενοδοχείο της Μελβούρνης όπου τίθενται σε καραντίνα άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό.

Όπως προτείνεται, οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτι, εξαιρουμένων όσων κρίνεται ότι είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν να δουλεύουν με φυσική παρουσία, των επισκέψεων σε γιατρούς, των επισκέψεων σε καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και των εξόδων για σωματική άσκηση.

«Επειδή ο ιός είναι πολύ μολυσματικός και κινείται πολύ γρήγορα, πρέπει να σπάσουμε την αλυσίδα», εξήγησε ο κ. Άντριους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μελβούρνη, με τον πολιτειακό πρωθυπουργό να διευκρινίζει ότι το Australian Open, ένα από τα γνωστότερα τουρνουά τένις παγκοσμίως, θα συνεχίσει να διεξάγεται μεν, αλλά «χωρίς θεατές».

Χωρίς θεατές λοιπόν, θα συνεχιστεί για τις επόμενες πέντε ημέρες το Open Αυστραλίας, όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές, ύστερα από το ξαφνικό lockdown που επιβλήθηκε από σήμερα Παρασκευή στην πολιτεία της Βικτώρια, προκειμένου να αναχαιτιστεί ένα νέο ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το Australian Open θα συνεχιστεί σήμερα και απόψε σύμφωνα με το πρόγραμμα, με την εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατά του COVID-19» αναφέρουν οι διοργανωτές στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν και συμπληρώνουν τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ενημερώνουμε τους κατόχους εισιτηρίων, τους παίκτες και το προσωπικό ότι δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στις εγκαταστάσεις του Australian Open για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου».

Αυξάνονται παγκοσμίως κρούσματα και θάνατοι από την πανδημία

Δραματική είναι η κατάσταση πάντως, σε όλο τον κόσμο λόγω της νέας «έκρηξης» κρουσμάτων. Οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις του SARS-CoV-2, για παράδειγμα, στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9.860 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.320.093, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.590 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα ακόμη 94 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην Τουρκία έχει φθάσει μέχρι εδώ τους 27.187 νεκρούς επί συνόλου 2.564.427 μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments