Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μεγάλη επικράτηση έναντι του Μίκαελ Ίμερ με 3-0

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μεγάλη επικράτηση έναντι του Μίκαελ Ίμερ με 3-0
Στέφανος Τσιτσιπάς: Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίσησε στο Αυστραλιανό Όπεν ο Έλληνας τενίστας.

Σε μια σπουδαία εμφάνιση ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Μίκαελ ‘Ιμερ στο Αυστραλιανό Όπεν. Ο Έλληνας τενίστας προκρίθηκε στον 4ο γύρο για δεύτερη φορά στην καριέρα τουεπικράτησε τις πρώτες πρωινές ώρες με 3-0 σετ και ειδικότερα 6-4, 6-1 και 6-1.

Στους «16» της διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης, ανάμεσα στον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ (νούμερο 20) και τον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι (νούμερο 10).

Σε καλή φόρμα

Ο Έλληνας τενίστας έδειχνε να είναι σε εξαιρετική φόρμα, κάτι το οποίο υπέδειξε άλλωστε και η άνετη επικράτηση έναντι του αντιπάλου του, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα με τον Θανάση Κοκκινάκη στο 2ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, που χρειάστηκε να δώσει 5 σετ, ο Τσιτσιπάς έδειξε πως είχε ανοδική πορεία στην απόδοσή του.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης με τον Ίμερ, ο Στέφανος συνάντησε αντίσταση μόνο στο εναρκτήριο σετ όπου χρειάστηκε να περιμένει για να πετύχει το break στο 10ο game, με το οποίο σφράγισε το προβάδισμα στα σετ.

Στη συνέχεια όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Έλληνα πρωταθλητή ο οποίος πήρε πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο τον 22χρονο αντίπαλό του, Νο95 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι δηλώσεις του

«Είμαι πολύ χαρούμενος με το παιχνίδι μου. Ήταν ένα ποιοτικό ματς από την πλευρά μου. Γνωρίζω καλά τον Μάικ και εκπροσωπούμε τη νέα γενιά του τένις. Δυστυχώς δεν είχαμε θεατές σήμερα αλλά το διασκέδασα. Θα χαρώ να τους δω να επιστρέφουν στις κερκίδες σε πέντε μέρες» δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα.

Κληθείς να σχολιάσει τον επόμενο αγώνα του όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Κάρεν Κατσάνοφ και Ματέο Μπερετίνι ανέφερε πως «είναι και οι δύο σπουδαίοι αντίπαλοι, πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για το παιχνίδι. Έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Είναι πολύ καλοί παίκτες και περιμένω ένα δυνατό ματς».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες και ο πρώτος (και μέχρι σήμερα ο μοναδικός) που κατέκτησε τίτλο Γκράν Σλαμ της περιόδου Open στην κατηγορία εφήβων (Junior), όταν κατέκτησε το διπλό του Γουίμπλεντον αγοριών το 2016 με συμπαίκτη τον Eσθονό Κένεθ Ράισμα. Έχει κερδίσει συνολικά πέντε τίτλους ATP singles Futures καθώς και έξι ATP τίτλους Futures στο διπλό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments