Ελλάδα

Επίθεση με τσεκούρι Κοζάνη: Πέθανε ο εφοριακός που είχε τραυματιστεί

Επίθεση με τσεκούρι Κοζάνη: Πέθανε ο εφοριακός που είχε τραυματιστεί
Επίθεση με τσεκούρι Κοζάνη: Ήταν ένα πρωτοφανές περιστατικό που είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Ο 56χρονος εφοριακός Πέτρος Ξανθόπουλος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης το περασμένο καλοκαίρι, δεν τα κατάφερε και έφυγε τελικά από τη ζωή.

Όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο ενημέρωσης kozan, δυστυχώς, o 56χρονος εφοριακός κατέληξε λίγο μετά τις 16.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου. Ήταν το πρώτο θύμα της επίθεσης του δράστη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στον Κυανό Σταυρό Θεσσαλονίκης ενώ αναμενόταν να διακομιστεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Ο δράστης ήταν ηλικίας περίπου 45 ετών και εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι. Άρχισε να χτυπάει στα τυφλά, όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν το Τμήμα Εισοδήματος. Ωστόσο, αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, γύρω στις 13:15 της 16ης Ιουλίου, κρατώντας μια πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτίριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου.

Του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μια  γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μια γυναίκα.

Μια τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Όλοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύτηκαν στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης. Από τους τέσσερις τραυματίες, ο άνδρας είχε δεχθεί περισσότερα χτυπήματα και σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή.

Η ανατριχιαστική περιγραφή για τον δράστη

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο «δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και μπήκε στο τμήμα Εισοδήματος. Ένας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακίδιο, έβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο… Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δύο φορές τη Δώρα. Στο τέλος και όταν όλοι φώναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε καλά να πάθουν».

Για το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στην ΔΟΥ Κοζάνης και τη δολοφονική επίθεση ενός πολίτη σε υπαλλήλους μίλησε για πρώτη φορά ο διευθυντής της εφορίας Γιάννης Ποδιώτης ο οποίος είχε μόλις γυρίσει στην υπηρεσία μετά από ολιγοήμερη άδεια και ενώ είχε ήδη περάσει συνέντευξη στην Αθήνα για τη θέση του γενικού διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης στην ΑΑΔΕ.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στη Λίνα Γιάνναρου και την Καθημερινή, «εκείνη τη στιγμή στο μυαλό μου είχα ότι κάποιος διαπληκτίζεται με τον υπάλληλο. Σκέφτηκα ότι χτυπάει υπολογιστές, όχι ότι ανοίγει κεφάλια. Έτρεχα προετοιμασμένος να διαλύσω έναν καβγά, όμως όταν έφτασα αντίκρισα μια κοπέλα μες στα αίματα. Ήταν τόσο το αίμα που δεν κατάλαβα ποια ήταν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments