Τεχνολογία

Έπεσε το Viber: Προβλήματα στη δημοφιλή υπηρεσία τις τελευταίες ώρες

Έπεσε το Viber: Προβλήματα στη δημοφιλή υπηρεσία τις τελευταίες ώρες
Έπεσε το Viber: Έχουν καταγραφεί πάνω από 850 αναφορές για προβλήματα.

Πολλοί είναι οι χρήστες που τις τελευταίες ώρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το Viber και αδυνατούν να στείλουν μηνύματα, να πραγματοποιήσουν κλήσεις και να το χρησιμοποιήσουν γενικότερα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως φανερώνει και το διάγραμμα που ακολουθεί, μετά τις 19.00 το απόγευμα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου άρχισαν να καταγράφονται πολλές αναφορές για προβλήματα στη δημοφιλή υπηρεσία. Μάλιστα, τα εν λόγω ζητήματα- τεχνικής φύσεως- κορυφώθηκαν λίγο μετά τις 22.00.

Τι είναι το Viber;

Το Viber είναι μια εφαρμογή για απευθείας μηνύματα για smartphones και tablets που αναπτύχθηκε από τη Viber Media. Εκτός από την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα πολυμέσων ήχου.

Το λογισμικό είναι διαθέσιμο για Apple iOS, Android, BlackBerry OS, το Nokia Series 40, Symbian, Bada, Windows Phone, Mac OS και τα Microsoft Windows. Το  Viber λειτουργεί και στα δύο δίκτυα 3G – 4G και Wi – Fi.  Από τον Φεβρουάριο του 2014, το Viber έχει εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι χρήστες λοιπόν, σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από λειτουργίες όπως οι ατομικές συνομιλίες, οι βιντεοκλήσεις, η ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων, οι ενημερώσεις και οι συζητήσεις των χρηστών με τα αγαπημένα τους δημόσια πρόσωπα και brands, διασφαλίζοντας για αυτούς ένα ασφαλές και δωρεάν περιβάλλον ώστε να μοιράζονται τα συναισθήματά τους.

Ιδρύθηκε από τέσσερις Ισραηλινούς εταίρους και το Viber αρχικά ξεκίνησε για το iPhone στις 2 Δεκεμβρίου, 2010, σε άμεσο ανταγωνισμό με το Skype. Μια πρώτη έκδοση για το Android περιοριζόταν σε 50.000 χρήστες τον Μάιο του 2011 και μια απεριόριστη έκδοση κυκλοφόρησε στις 19 Ιουλίου του 2012. Για συσκευές BlackBerry και Windows ξεκίνησε στις 8 Μαΐου του 2012.

Αρχικά, η φωνητική κλήση ήταν διαθέσιμη μόνο για εφαρμογές iPhone και Android, με την υπόσχεση ότι θα προστεθεί στις επερχόμενες εκδόσεις για Bada, Symbian και Windows εφαρμογές  τηλεφώνου, χωρίς να αναφέρει ούτε Series 40 ή BlackBerry OS. Ο περιορισμός φάνηκε να βρίσκεται στον πυρήνα του Blackberry OS και Series 40, που δεν έχουν εύκολη υποστήριξη για εφαρμογές VoIP.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2014, η Rakuten ανακοίνωσε ότι είχε αποκτήσει το Viber για 900 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι μέλος της Rakuten Inc., του παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Αποτελεί το επίσημο κανάλι επικοινωνίας της FC Barcelona και την επίσημη εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων των Golden State Warriors.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments