Αθλητισμός

Γιώργος Γιακουμάκης: Δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη

Γιώργος Γιακουμάκης: Δεύτερος σκόρερ στην Ευρώπη
Γιώργος Γιακουμάκης: Ο πρώην σέντερ φορ της ΑΕΚ συνεχίζει την πορεία του με τη φανέρα της Φένλο

Ο Γιώργος Γιακουμάκης σημείωσε με πέναλτι στις καθυστερήσεις, το μοναδικό γκολ της Φένλο στην εκτός έδρας ήττα με 3-1 από την Ουτρέχτη και με 22 γκολ σε 21 αναμετρήσεις, είναι ο πρώτος σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος. O Ελληνας επιθετικός «έπιασε» τον Νιγηριανό επιθετικό της Γκενκ, Πολ Ονουάτσου, στην δεύτερη θέση με τους κορυφαίους σκόρερ στην Ευρώπη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα, ο διεθνής άσος, είναι ουσιαστικά μόνος στην δεύτερη θέση, καθώς έχει σημειώσει τα 22 γκολ σε λιγότερους αγώνες από τον Ονουάτσου, ο οποίος χρειάσθηκε τέσσερα ματς περισσότερα.  Στην κορυφή του σχετικού πίνακα, βρίσκεται πάντα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με τον Πολωνό επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου, να έχει σημειώσει 25 γκολ σε 20 συμμετοχές

Τα κορυφαία 12 πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA είναι αυτά της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ρωσίας, του Βελγίου, της Ουκρανίας, της Ολλανδίας, της Τουρκίας και της Αυστρίας. Και απ’ αυτά θα προκύψει ο καλύτερος γκολτζής της χρονιάς.

Η μεταγραφή στην Ολλανδία

Τον Αύγουστο του 2020 αποκτήθηκε από την Φένλο για 200.000 ευρώ με διετές συμβόλαιο. Στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματα σκόραρε χατ-τρικ εναντίον την Έμμεν, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου είχε σκοράρει σε πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές με τη Φένλο, πραγματοποιώντας ρεκόρ συλλόγου, και παράλληλα φτάνοντας στα 10 γκολ στο πρωτάθλημα. Στον αγώνα με τη Βίλεμ σκόραρε και τα δύο γκολ της ομάδας του, κάνοντας την ανατροπή του σκορ.

Ακολούθως σκόραρε καρέ τερμάτων εναντίων της Ντε Χάαγκ, φτάνοντας τα 16 γκολ πρωταθλήματος. Την 19η αγωνιστική εναντίον της Φίτεσε σκόραρε άλλο ένα καρέ τερμάτων, φτάνοντας τα 20 τέρματα. Είναι το δεύτερο ταχύτερο που ένας παίκτης φτάνει σε αυτόν τον αριθμό τερμάτων στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Με τα 11 γκολ που σημείωσε τον Ιανουάριο στο πρωτάθλημα, ο Γιακούμακης ανακηρύχθηκε από την IFFHS πρώτος σκόρερ του μήνα σε όλο τον κόσμο. Ανακηρύχθηκε επίσης παίκτης του μήνα Ιανουαρίου για την Ερεντιβίζιε.

Το ντεμπούτο του Γιακουμάκη με την Εθνική Ελπίδων πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου του 2015 σε φιλικό αγώνα της Ελλάδος κόντρα στην Κροατία που διεξήχθη στο Περιστέρι, μετά από κλήση του τότε προπονητή της Εθνικής Ελπίδων Ελλάδας Κωνσταντίνου Τσάνα. Έχει αγωνιστεί συνολικά τρεις φορές με την φανέλα της Εθνικής Ελπίδων σε διεθνείς φιλικούς αγώνες το 2015 συμπληρώνοντας συνολικά 100 λεπτά συμμετοχής. Πλέον είναι μέλος και της Εθνικής ανδρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments