Ελλάδα

Κέρκυρα Κορωνοϊός: Γιατρός υπέστη παράλυση λίγο μετά το εμβόλιο

Κέρκυρα Κορωνοϊός: Γιατρός υπέστη παράλυση λίγο μετά το εμβόλιο
Κέρκυρα Κορωνοϊός: Μυστήριο με την παράλυση ενός γιατρού λίγο μετά τον εμβολιασμό.

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει ένα περιστατικό από την Κέρκυρα. Συγκεκριμένα ένας γιατρός έκανε το εμβόλιο του κορωνοϊού και στη συνέχεια άρχισαν τα προβλήματα. Για την ακρίβεια ο ιατρός έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου και λίγο αργότερα παρουσίασε κόπωση και μυαλγίες και λίγο αργότερα υπέστη παράλυση των κάτω άκρων. Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν προχωρήσει σε εξετάσεις για να διαπιστώσουν από τι προήλθε και να του χορηγήσουν την κατάλληλη αγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό από το νησί της Κέρκυρας. Πριν λίγο καιρό μία νοσηλεύτρια είχε υποστεί παράλυση κάτω άκρων μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου, ωστόσο, το ενθαρρυντικό είναι ότι η κατάστασή της έχει παρουσιάσει βελτίωση. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια άλλη αναφορά σε άλλη περιοχή της χώρας.

Αναβάλλονται για σήμερα όλοι οι εμβολιασμοί

Αναβάλλονται για σήμερα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, όλοι οι εμβολιασμοί για τον κορωνοϊό στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια». Όπως αναφέρεται στη σχετική εν ημέρωση, οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: Αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί στην Αττική Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αναβάλλονται οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής. Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους, θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Αλλαγές στην προτεραιοποίηση των εμβολιασμών: Χτες, η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην προτεραιοποίηση. Όπως είπε η πρόεδρος της Επιτροπής των εμβολιασμών: «Η περιορισμένη διαθεσιμότητα επέβαλε σε όλα τα κράτη, σε όλες τις χώρες να διοργανώσουν ένα πρόγραμμα προτεραιοποίησης. Η επιδημία είχε ήδη δώσει αρκετά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να αξιολογηθούν για να γίνει πιο αντικειμενική αυτή η προτεραιοποίηση των ατόμων του πληθυσμού που πρόκειται να εμβολιαστούν.

Η προτεραιοποίηση, λοιπόν, στηρίζεται στην επιστημονική τεκμηρίωση με την ανασκόπηση μελετών που κυρίως εκτιμούν τον κίνδυνο της σοβαρής νόσου και του θανάτου. Εκτός βέβαια από τις βιβλιογραφίες, σημαντικές ήταν και οι πληροφορίες από άλλα κράτη με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες που διαμόρφωσαν. Έτσι, λοιπόν, συνοπτικά, τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν και στη χώρα μας ήταν, πρώτον, η προφύλαξη από αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσο, δεύτερον η προφύλαξη από αυξημένο κίνδυνο κυρίως επαγγελματικό λόγω έκθεσης στη νόσο, η διασφάλιση παροχής συνεχούς φροντίδας σε ασθενείς και ηλικιωμένους, όπως και η διασφάλιση της συνέχειας σημαντικών υπηρεσιών του κράτους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments