Αθλητισμός

Champions League: «Δάγκωσε» τη Γιουβέντους η Πόρτο – Νίκη της Ντόρτμουντ στη Σεβίλλη

Champions League: «Δάγκωσε» τη Γιουβέντους η Πόρτο – Νίκη της Ντόρτμουντ στη Σεβίλλη
Champions League: Οι Πορτογάλοι νίκησαν την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ οι Βεστφαλοί πέρασαν νικηφόρα από την Ανδαλουσία και πήραν προβάδισμα πρόκρισης.

Τη νίκη απέναντι στη Γιουβέντους πανηγύρισε η Πόρτο με 2-1 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Champions League, αν και το εκτός έδρας γκολ των «μπιανκονέρι» μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό. Ακόμα πιο μεγάλο είναι το προβάδισμα που πήρε η Μπορούσια Ντόρτμουντ αφού νίκησε με 3-2 τη Σεβίλλη μέσα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν».

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ που σημείωσε δύο γκολ για την Ντόρτμουντ και τη βοήθησε να πάρει τη νίκη απέναντι στην ισπανική ομάδα. Στο ματς του «Ντραγκάο» ο Κριστιάνο Ρονάλντο διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν δόθηκε στο 94′.

Πόρτο – Γιουβέντους: 2-1

Μόλις στο 2′ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι. Ο Στσέζνι έδωσε στον Μπεντανκούρ, αυτός του ξαναγύρισε πολύ άσχημα τη μπάλα και τη στιγμή που πήγε να απομακρύνει ο Πολωνός, ο Ταρεμί έβαλε την κόντρα και σκόραρε.

Στο 46′ ο Μαναφά έκανε εξαιρετική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έδωσε στον Μαρεγκά, ο οποίος κοντρόλαρε και σκόραρε, κάνοντας το 2-0.  Σε 2-1 για τη Γιουβέντους μείωσε ο Κιέζα μετά από πάσα του Ραμπιό.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Πόρτο: Μαρτσέσιν, Μαναφά, Πέπε, Εμπεμπά, Ζαϊντού, Κορόνα (Εντιαγέ 91′, Οτάβιο (Λουίς Ντίας 57′), Ολιβέιρα (Τσίκο Κονσεϊσάο 91′), Ουρίμπε, Μαρεγκά (Γκρούγιτς 66′), Ταρεμί.

Γιουβέντους: Στσέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Κιελίνι (Ντεμιράλ 35′), Σάντρο, Κιέζα, Μπεντανκούρ, Ραμπιό, ΜακΚένι (Μοράτα 63′), Κουλουσέβσκι (Ράμσεϊ 77′), Ρονάλντο.

Σεβίλλη – Ντόρτμουντ: 2-3

Οι Ανδαλουσιάνοι προηγήθηκαν μόλις στο 7′ με τον Σούσο. Στη συνέχεια ήρθε η ανατροπή από τους Βεστφαλούς. Στο 19′ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής ο Νταχούντ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπόνο! Στο 27′ μετά από 1-2 του Σάντσο με τον Χάαλαντ, ο Νορβηγός στράικερ έκανε το 1-2. Το 1-3 έγινε πάλι από τον Χάαλαντ μετά από πάσα του Ρόις όταν η Ντόρτμουντ έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και με μια γρήγορη αντεπιθεση έκανε το 1-3 στο 44′.

Η Σεβίλλη μείωσε σε 2-3 με τον Ντε Γιονγκ στο 84′  και έτσι απέκτησε περισσότερες ελπίδες για τη ρεβάνς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σεβίλλη: Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Εσκουδέρο, Χορδάν (72′ Όσκαρ Ροντρίγκεθ), Φερνάντο, Ράκιτιτς (46′ Γκούντελι), Σούσο (60′ Ντε Γιόνγκ), Πάπου Γκόμες (60′ Τόρες), Εν-Νεσίρι (60′ Μουνίρ).

Ντόρτμουντ: Χιτς, Μπάουθα, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (76′ Πάσλατσκ), Νταχούντ (89′ Μενιέ), Τζαν, Μπέλιγχαμ, Ρόις (80′ Μπραντ), Σάντσο, Χάαλαντ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments