Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν: 4-2

Ολυμπιακός – Αϊντχόφεν: 4-2
Ολυμπιακός - Αϊντχόφεν: Μεγάλη μάχη έγινε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τον πρώτο αγώνα των «32» του Europa League με τους «ερυθρόλευκους» να βγαίνουν νικητές.

Σε ένα τρομερό ματς, αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου (και των ελαττωματικών αμυνών), ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-2 την Αϊντχόφεν στον πρώτο αγώνα του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι», έτσι, έχουν το προβάδισμα εν όψει του επαναλητπικού στην Ολλανδία.

Με εντυπωσιακή κεφαλιά του Ανδρέα Μπουχαλάκη άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός στο 9ο λεπτό του ματς. Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ και ο Κρητικός αμυντικός μέσος πέτυχε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Στο 14′ οι Ολλανδοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Εράν Ζάχαβι μετά από κόντρα.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Γιαν Εμβιλά στο 37′, αλλά οι Ολλανδοί ισοφάρισαν άμεσα ξανά με τον Ζάχαβι στο 39′. Ο Γιουσέλ Ελ Αραμπί είπε την τελευταία λέξη για το πρώτο ημίχρονο αφού πέτυχε το 3-2 για τον Ολυμπιακό σε ένα ματς-ροντέο. Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ζάχαβι είχε δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει το 4-2 στο 83′ με τον Γιώργο Μασούρα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Στο 9′ ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά, μετά το φάουλ του Βαλμπουενά, έκανε το 1-0, το οποίο όμως δεν έμεινε πολύ, αφού στο 14′ ο Ζάχαβι σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Σα (1-1). Η γρήγορη ισοφάριση θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, αλλά δεν έγινε έτσι.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 30′ με τον Λαλά που δεν κατάφερε να σκοράρει στο τετ α τετ, αλλά το έκανε στο 37′ ο Εμβιλά με σουτ λίγο έξω από την περιοχή (2-1). Και πάλι, όμως, οι Πειραιώτες δεν πρόλαβαν να χαρούν, αφού στο επόμενο λεπτό ο Ζάχαβι -ξανά- βρήκε δίχτυα με κεφαλιά μετά την εκτέλεση κόρνερ και ισοφάρισε για την PSV (2-2).

Κι όμως, το πρώτο ημίχρονο είχε κι άλλο γκολ και ήταν για τον Ολυμπιακό, με τον Ελ Αραμπί να κλέβει από τον Σανγκαρέ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και να αποφεύγει και τον Εμβογκό, στέλνοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας στα αποδυτήρια με προβάδισμα (3-2)!

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους πάντως, στο 48′, λίγο έλειψε να σημειωθεί ακόμη ένα γκολ και συγκεκριμένα το τρίτο της Αϊντχόφεν και ακόμη πιο συγκεκριμένα του Ζάχαβι, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την εκτέλεση φάουλ. Οι Ολλανδοί ήθελαν να πιέσουν με στόχο την ισοφάριση, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν προσεκτικοί και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να απειλήσει ιδιαίτερα.

Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πιο φυσιολογικός σε σχέση με το α’ μέρος, με τους δύο προπονητές να αρχίζουν και τις αλλαγές καθώς μπαίναμε στο τελευταίο 20λεπτο. Και από όλες τις αλλαγές, αυτή που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η αντικατάσταση του Ελ Αραμπί από τον Φορτούνη. Όχι επειδή μπήκε ο Έλληνας άσος, αλλά επειδή ο Μαρτίνς άφησε τον Ολυμπιακό χωρίς καθαρό επιθετικό.

Για λίγα λεπτά μόνο, όμως, αφού στο 80′ πέρασε στο ματς ο Χασάν, με τους «ερυθρολευκους» να ψάχνουν το 4ο γκολ και να το πετυχαίνουν τελικά στο 83′ με ωραίο πλασέ του Μασούρα (4-2), παίρνοντας καλό προβάδισμα για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Ολλανδία.

Οι συνθέσεις του παιχνιδιού:

Ολυμπιακός: Σα, Λαλά (80′ Ανδρούτσος), Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (80′ Βρουσάι), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (68′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (74′ Φορτούνης), Μπρούμα (80′ Χασάν).

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Μαξ, Μποσκάγλι (38′ Μπάουμγκαρτλ), Τέζε, Ντάμφρις, Ροσάριο, Τόμας (85′ Γκουτιέρες), Σανγκαρέ (70′ Φέρτεσεν), Μάλεν, Ζάχαβι (85′ Φαν Χίνκελ), Γκέτσε (70′ Μάουρο Ζούνιορ).

Δείτε τα γκολ:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments