Αθλητισμός

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: 2-1

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: 2-1
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός: Οι Ηπειρώτες νίκησαν με ανατροπή το «τριφύλλι» στο Αγρίνιο για τον πρώτο αγώνα των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προηγήθηκε με τον Φεντερίκο Μακέντα στην επιστροφή του στην «πράσινη» ενδεκάδα, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα αποδείχθηκε «πασάς» και στο ουδέτερο Αγρίνιο, έκανε την ανατροπή με 2-1 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΣ σκόραρε με τους Γιώργο Παμλίδη και Γιάννη Κάργα και «έσπασε» το αήττητο της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι. Δοκάρι στο ματς είχε ο Τάσος Χατζηγιοβάννης.

Η εξέλιξη του ματς

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ, το ματς ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για τους πράσινους, αφού στο 2′ ο Χατηθεοδωρίδης σέντραρε, ο Βιγιαφάνιες έκανε κεφαλιά-πάσα και ο Μακεντα εκτέλεσε τον Λοντίγκιν για το 0-1. Σκορ που δεν έμεινε για πολύ πάντως… Ο ΠΑΣ αντέδρασε πολύ καλά και αφού άγγιξε την ισοφάριση στο 3′ με τον Λεό, το σουτ του οποίου εντός περιοχής έφυγε λίγο άουτ, έφτασε τελικά σε αυτή στο 21′ με το εντυπωσιακό σουτ του Παμλίδη (1-1).

Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 25′, οι Γιαννιώτες πήγαν και για το 2-1 αλλά ο Λέο πλάσαρε άουτ και ενώ είχε προλάβει την έξοδο του Ξενόπουλου μετά τη λάθος εκτίμηση του Σένκεφελντ, για να ακολουθήσουν οι ευκαιρίες του τριφυλλιού.

Στο 34′ ο Αϊτόρ, μπροστά από τον Λοντίγκιν, δεν βρήκε «γεμάτα» τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα, ενώ στο 41′ ο Χατζηγιοβάνης με φάουλ από πλάγα θέση σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και παρέμεινε τέτοιο και στο δεύτερο ημίχρονο. Εκεί, ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 56′ με τον Παμλίδη που αστόχησε από κοντά, για να έρθει τελικά το γκολ στο 67′: Κόρνερ του Καρτάλη, «σκαστή» κεφαλιά του Κάργα και 2-1.

Ο Λάζλο Μπόλονι απάντησε κάνοντας αμέσως τρεις αλλαγές, αλλά δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο για την ομάδα του. Αντιθέτως, στο 94′ χρειάστηκε το τάκλιν του Σένκεφελντ στον Νάουμετς για να μη γίνει το 3-1 από τον ΠΑΣ, ο οποίος πήρε το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καρτάλης (76′ Λιάσος), Κάστρο, Ντομίνγκες, Ελευθεριάδης, Παμλίδης (89′ Νάουμετς), Λεό (82′ Μιλιντσεάνου).

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Σάντσες (84′ Τζαβίδας), Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος (70′ Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφιάνιες, Αϊτόρ (79′ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (70′ Ενγκμπακοτό), Μακέντα (70′ Καρλίτος).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments